1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Israelienii de la GTC vând trei malluri din România

Dezvoltatorul israelian Globe Trade Center (GTC) a intrat într-un acord cu un investitor privat internaţional pentru vânzarea a trei centre comerciale construite în România.

02 noi, 2012 | | ECONOMICA.net

Cele trei malluri sunt din oraşele Piatra Neamţ, Suceva şi Buzău, toate sub denumirea Galleria. 

„Fiecare dintre cele trei proprietăţi au suprafeţe nete închiriabile cuprinse între 10.000 şi 14.000 mp , în timp ce alte proprietăţi construite au suprafeţe închiriabile ce depăşesc 30.000 mp şi sunt mai mult orientate spre chiriaşii internaţionali. GTC a decis să se concentreze pe centrele comerciale mari pe fondul schimbării condiţiilor pieţei, din cauza costurilor de operare relativ mari pentru proprietăţile mici şi mixul lor diferit de chiriaşi care duc la lispa unei sinergii cu activele mai mari pe care grupul le deţine”, a declarat Alain Ickovics, chairman of the supervisory board of GTC S.A.

Primul mall sub brandul Galleria a fost deschis la Buzău, în septembrie 2008. În primăvara lui 2009 a fost inaugurat Galleria Suceava, în urma unei investiţii de 25 de milioane de euro. Galleria Piatra Neamţ a fost deschis la începutul lunii septembrie 2009. Investiţia a fost de 20 de milioane de euro. GTC mai deţine şi mallul Galleria din Arad, inaugurat anul trecut.

Tranzacţia este supusă auditului şi aprobărilor, iar contractul de vânzare este de aşteptat să fie finalizat până în primul trimestrul al anului viitor.

Tranzacţia va duce la îmbunătăţirea fluxului de numerar, a profitului şi a pierderii de 3 până la 4 milioane de euro pe o bază anuală, din moment ce proprietăţile au mers pe pierdere. Ca rezultat al acestei tranzacţii, GTC recunoaşte o pierdere din reevaluare de 19 milioane de euro in trimestrul trei al acestui an. În acest caz, GTC a ales o îmbunătăţire operaţională imediată în locul conservării pe termen lung, pe fondul actualelor condiţii ale pieţei.

GTC România a construit două proiecte rezidenţiale în Bucureşti: Rose Garden şi Felicity, proiectele de birouri Europe House, America House şi City Gate (toate aflate in Bucureşti), dar şi patru centre comerciale sub brandul Galleria (în Arad, Buău, Piatra – Neamţ şi Suceava). GTC va mai construi în parteneriat cu omul de afaceri George Copos clădirea de birouri Ana Tower, din apropierea Pieţei Presei din Bucureşti.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO