1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 10 º

News

Guvernul a aprobat o OUG pentru flexibilizarea implementării unor proiecte finanţate din fonduri europene

Guvernul a aprobat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care ministerele Fondurilor Europene, Dezvoltării Regionale şi Sănătăţii urmăresc 'flexibilizarea mecanismului de implementare pentru anumite categorii de proiecte finanţate din fonduri europene', a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

18 apr, 2018 | Agerpres

'Astăzi, în şedinţa de Guvern, au fost adoptate mai multe măsuri destinate creşterii gradului de absorbţie a fondurilor europene şi evitarea dezangajării. (...) În primul rând, vorbim despre o ordonanţă de urgenţă aprobată astăzi, în şedinţa de Guvern, prin care Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Sănătăţii urmăresc flexibilizarea mecanismului de implementare pentru anumite categorii de proiecte finanţate din fonduri europene, (...) creşterea gradului de absorbţie şi evitarea dezangajării', a declarat Nelu Barbu.

Potrivit acestuia, o importantă schimbare adusă miercuri în domeniul gestionării fondurilor europene se referă la sumele destinate furnizării de servicii medicale şi pregătirii personalului din sistemul sanitar.

'Aşadar, prin modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii se corectează situaţia în care spitalele publice nu-şi puteau asigura cofinanţarea necesară implementării proiectelor din Programul Operaţional Capital Uman, din cauza veniturilor proprii insuficiente şi a interdicţiei legale ca Ministerul Sănătăţii să aloce aceste sume', a spus Nelu Barbu.

El a precizat că decizia luată de Guvern sprijină implementarea cu succes a contractelor de finanţare deja semnate, în a doua parte a anului 2017.

'Prin această modificare, Ministerul Sănătăţii, prin bugetul său, poate sprijini aceste proiecte. De asemenea, tot prin acest act normativ se aduc soluţii de decontare a unor cheltuieli eligibile deja efectuate de către beneficiarii de proiecte nefinalizate şi includerea acestora în aplicaţii de plată către Comisia Europeană, având în vedere ţinta minimă de 858,8 milioane de euro pe care Guvernul şi-a propus-o pentru 2018 privind absorbţia fondurilor prin Programul Operaţional Regional', a mai afirmat Nelu Barbu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO