Guvernul francez vrea să interzică schimbul de „informaţii sensibile” cu ajutorul smartphone-urilor

Serviciile subordonate premierului francez le-au cerut ministerelor, la mijlocul lui august, să "interzică" transmiterea "informaţiilor sensibile" cu ajutorul smartphone-urilor, pentru a consolida securitatea sistemelor de informaţii, scrie marţi săptămânalul francez L'Express, citat de AFP.
Economica.net - mie, 11 sept. 2013, 20:23
Guvernul francez vrea să interzică schimbul de

„Apariţia în ultimele luni a mai multor încălcări în securitatea sistemelor de informaţii a dus la reevaluarea regulilor de bază”, scrie L’Express, care îl citează pe Christophe Chantepy, şeful cabinetului premierului francez Jean-Marc Ayrault.

Măsurile au fost luate la două luni după dezvăluirile fostului consultant NSA, Edward Snowden, potrivit cărora Franţa, Italia şi Grecia s-ar număra printre cele 38 de „ţinte” supravegheate de către NSA.

„Acestea sunt instrucţiuni pentru securitate, intrate în vigoare de mai mult timp şi repetate cu regularitate”, au declarat pentru AFP servicii subordonate premierului francez.

„Utilizarea smartphone-urilor în în scop comercial ar trebui să excudă comunicarea informaţiilor sensibile. Orice informaţie sensibilă, chiar dacă aceasta nu este clasificată, trebuie să fie schimbată în terminale cu sisteme aprobate” de către agenţia naţională pentru securitatea sistemelor de informaţii, potrivit săptămânalului francez.

Aceste „informaţii sensibile” trebuie „să fie păstrate pe teritoriul naţional” căt mai mult posibil.

Documentul menţionează, de asemenea, că în conformitate cu „secretul (de stat în domeniul) apărării naţionale”, transmiterea unor „informaţii clasificate” nu este „autorizat, decât prin mijloace” specifice şi prin intranet securizat.

Potrivit săptămânalului, „în străinătate trebuie să se ţină cont că conversaţiile telefonice (…) pot fi interceptate frecvent în insituţii internaţionale, aeroporturi, hoteluri, restaurante” şi în cafenele cu acces la internet.

Te-ar mai putea interesa și
Olanda vrea interzicerea bancnotei de 500 de euro
Olanda vrea interzicerea bancnotei de 500 de euro
Ministrul olandez de Finanţe, Wopke Hoekstra, conduce o mişcare europeană comună care cere interzicerea bancnotei de 500 de euro şi plăţile în numerar de până la 5.000 de euro, pentru a......
Un milion de firme au fost închise în România în ultimii 30 de ani
Un milion de firme au fost închise în România în ultimii 30 de ani
Peste un milion de firme, respectiv 1.056.574, au fost radiate în România în ultimii 30 de ani, primele trei decenii de ...
Din nou: maxim istoric orar al pieței spot de energie electrică. 1.202 lei/MWh mâine seară
Din nou: maxim istoric orar al pieței spot de energie electrică. 1.202 lei/MWh mâine seară
Piața spot de energie electrică de la București cunoaște un nou record de preț: mâine seară este cel mai mai mare ...
Dăianu: Criza financiară şi Pandemia au suit datoria publică la peste 47% din PIB la finele lui 2020
Dăianu: Criza financiară şi Pandemia au suit datoria publică la peste 47% din PIB la finele lui 2020
Criza financiară şi Pandemia au majorat datoria publică de la circa 15% din PIB în 2008 la peste 47% din PIB la finele ...