1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

News

Guvernul urmează să aprobe, azi, în şedinţă, înfiinţarea Grupului de Lucru 5G

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi, printr-un memorandum, înfiinţarea Grupului de Lucru 5G pentru identificarea măsurilor strategice şi tehnice cheie din setul de instrumente al UE pentru atenuarea eficace a riscurilor şi asigurarea securităţii reţelelor 5G necesare a fi implementate de România, scrie Agerpres.

21 mai, 2020 | ECONOMICA.net

"Prin prezentul Memorandum propunem constituirea, în termen de maxim 10 zile lucrătoare de la aprobarea prezentului document, a unui grup de lucru interinstituţional, denumit în continuare Grupul de Lucru 5G, sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC), în vederea identificării măsurilor concrete şi măsurabile necesare pentru punerea în aplicare a recomandărilor din setul de instrumente al UE pentru atenuarea eficace a riscurilor şi asigurarea securităţii reţelelor 5G în România, elaborării unui raport privind punerea în aplicare de către România a măsurilor-cheie identificate", se arată în document.

Totodată, Executivul va aproba şi un proiect de hotărâre privind "declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional 'Autostrada de centură Bucureşti, sector Centura Nord km 0+000 - km 52+770', pe raza localităţilor Afumaţi, Corbeanca, Dragomireşti Vale şi Glina din judeţul Ilfov şi Joiţa, din judeţul Giurgiu".

Printr-un alt proiect de hotărâre, Executivul va aproba scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse, care vor fi acordate cu titlu gratuit Serviciului de Protecţie şi Pază, la solicitarea SPP.

Produsele, constând în paturi, saltele pat, cearşafuri pat, feţe pernă, construcţii uşoare din elemente modulate, sunt necesare în vederea asigurării nevoilor şi misiunilor operative de urgenţă maximă specifică, precum şi pentru implementarea unor măsuri de prevenire şi limitare a contaminării, respectiv a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, se menţionează în nota de fundamentare a actului normativ.

Guvernul va adopta, de asemenea, un memorandum prin care se propune aprobarea "utilizării integrale a creditelor de angajament şi a creditelor bugetare reţinute la nivelul Serviciului de Informaţii Externe la titlul 71 'Active nefinanciare'" în vederea modernizării imobilului în care funcţionează Centrul Medical de Diagnostic, Tratament şi Recuperare (CMDTR), o clădire construită în 1973, pentru a se asigura asistenţă medicală în condiţiile limitării riscurilor de infectare cu virusul gripal SARS-CoV-2.

"Potrivit art. 21 alineat (5) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, ordonatorii principali de credite repartizează creditele de angajament şi creditele bugetare aprobate prin legile bugetare anuale, după reţinerea a 10% din acestea. Repartizarea sumelor reţinute în proporţie de 10% se face în semestrul al doilea, după examinarea de către Guvern a raportului semestrial privind situaţia economică şi bugetară şi a opiniei Consiliului Fiscal cu privire la acesta. În aplicarea prevederilor sus-menţionate, la nivelul Serviciului de Informaţii Externe, la titlul 71 'Active nefinanciare' a fost reţinută suma de 5.000 mii lei, credite de angajament şi credite bugetare. (...) OUG 50/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 prevede, la articolul 23, că Guvernul poate aprobă, prin memorandum, în situaţii temeinic justificate, utilizarea totală sau parţială a creditelor de angajament şi creditelor bugetare reţinute în proporţie de 10% pentru ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat", se spune în memorandum. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO