Hackeri afiliaţi Statului Islamic piratează contul de Twitter al Newsweek şi ameninţă familia Obama

Poliţia americană a lansat o anchetă asupra piratării contului de Twitter al revistei Newsweek, pe care hackerii, care susţin că sunt afiliaţi grupării Statul Islamic, i-au ameninţat pe preşedintele Barack Obama, pe soţia şi fiicele sale, relatează AFP şi Reuters.
Economica.net - mie, 11 feb. 2015, 04:14
Hackeri afiliaţi Statului Islamic piratează contul de Twitter al Newsweek şi ameninţă familia Obama

‘FBI efectuează o anchetă’ asupra acestui atac, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, în cadrul briefingului de presă cotidian.

Piraţii care se autointitulează ‘Califatul cibernetic’ au postat mesajul ‘Je suIS IS’, acronimul în engleză al grupării Statul Islamic (SI), referire la sloganul ‘Je suis Charlie’, apărut după atentatul terorist de la sediul ziarului satiric Charlie Hebdo, din ianuarie.

Într-un alt mesaj, piraţii scriu: ‘Un Sf. Valentin sângeros Michelle Obama! Vă vom supraveghea pe dvs., fetele şi soţul dvs.!’

De asemenea, ei au difuzat imagini, despre care susţin că sunt confidenţiale, care provin de la Academia de instruire pentru investigaţii în domeniul apărării cibernetice şi de la Pentagon, scrie Agerpres.

Intruziunea a fost una de scurtă durată, întrucât câteva minute mai târziu Newsweek a preluat din nou controlul asupra contului său şi a confirmat piratarea acestuia.

Pare a fi vorba despre acelaşi grup de piraţi care a piratat recent contul de Twitter al Comandamentului armatei american pentru Orientul Mijlociu (Centcom), precum şi pe cel cântăreţei americane Taylor Swift, potrivit Newsweek.

‘În aceste ultime luni, mai multe media şi instituţii importante au fost compromise sau cel puţin sistemele lor informatice’, a reamintit Josh Earnest. Susţinătorii preşedintelui sirian Bashar al-Assad au piratat în ianuarie, în numele Armatei electronice siriene, site-ul cotidianului francez Le Monde, după ce au procedat similar în 2013 cu site-urile New York Times şi contul Twitter al AFP.

‘Asta ne reaminteşte cât de important este ca Congresul să legifereze în materie de securitate cibernetică, după cum a subliniat preşedintele luna trecută, şi ca să existe lucruri de bun simţ pe care le putem face pentru a-i proteja mai bine pe americani şi a răspunde mai bine acestor incidente când ele se produc’, a adăugat el.

SUA au anunţat marţi înfiinţarea unui centru de analiză a ameninţărilor cibernetice, menit să alerteze diferitele ramuri ale guvernului asupra riscurilor de gen. Acesta va fi construit după modelul Centrul naţional de luptă împotriva terorismului, creat după atentatele de la 11 septembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...