Hagag a scos la vânzare clădirea H Victoriei 109 de 7.300 mp

Dezvoltatorul cu capital israelian Hagag a cumpărat acum doi ani clădirile H Victoriei 109 și H Victoriei 139 de pe Calea Victoriei, care vor deveni, prima clădire de birouri, iar a doua proiect rezidențial boutique. Reabilitarea și transformarea primului imobil s-a finalizat deja, iar acesta e închiriat în proporție de 50%, iar oficialii companiei susțin că până la sfârșitul anului imobilul va fi închiriat complet. De asemenea, compania a scos H Victoriei 109 la vânzare.
Răzvan Zamfir - joi, 20 aug. 2020, 18:38
Hagag a scos la vânzare clădirea H Victoriei 109 de 7.300 mp

„Indiferent că discutăm despre achiziții de clădiri sau terenuri, proiecte pe care le dezvoltăm de la zero sau imobile pe care le modernizăm pentru a le reintroduce ulterior în circuitul comercial, obiectivul nostru este acela de a exploata la capacitate maximă atributele și beneficiile pe care o asltfel de proprietate le posedă și privim întotdeauna cu deschidere către toate oportunitățile pe care piața le oferă”, spun reprezentanții companiei.     

Compania a investit peste 10 milioane de euro în achiziţia şi reconversia clădirii, care datează din perioada interbelică, localizată pe una dintre cele mai importante artele ale Bucureștiului, plus alte câteva milioane de euro în lucrările de consolidare și modernizare. 

Citește și: Aurul, eternul refugiu

Proiectul a fost finalizat și urmează să întâmpine primii chiriași începând cu luna iulie. Imobilul are o suprafață totală de 7.300 mp construiți și 5.685 mp suprafață totală închiriabilă – dintre care peste 85% sunt reprezentați de spații de birouri, aproximativ 11% spații comerciale și 3,59% spații de depozitare, iar regimul de înălțime este P+7. Recent, Hagag a semnat cu Global Vision, un contract de administrare a clădirii.

„Estimăm ca până la finalul anului în curs să înregistram un grad de ocupare de 100% și există companii interesate care au înaintat oferte pentru diferite porțiuni din clădire. La momentul actual, 50% din suprafața închiriabilă este contractată”, explică reprezentanții companiei.  

Iar Hagag vizează consolidarea poziției pe piața din România și, implicit, a portofoliului de proprietăți, iar compania se concentrează nu doar pe dezvoltarea și finalizarea proiectelor anunțate, ci și pe activitățile de prospectare continuă a pieței.

De altfel, potrivit oficialilor companiei, aceasta are în vedere noi achiziții, fie terenuri, fie active deja existente.

 Impactul pandemiei

„Ne-am adaptat rapid noii realități și am rămas aproape de clienții noștri prin intermediul platformelor digitale, implementând, pentru angajații companiei și pentru echipele active pe șantiere, o serie de măsuri de protecție și prevenție, asigurând în același timp respectarea tuturor recomandărilor venite din partea autorităților și experților în  domeniu. Echipele de vânzări s-au concentrat pe a oferi clienților o experiență digitală  unică, profesională și au venit în întâmpinarea acestora cu soluții care au facilitat procesul decizional. Suntem un investitor puternic, cu perspective și viziune pe termen lung și deținem capitalul și experiența necesare pentru a privi dincolo de limitările temporare ale pieței”, explică oficialii companiei.

Anul trecut, Hagag a cumpărat Palatul Știrbei cu 10 milioane de euro, conform surselor din piață. Anul acesta, compania a primit certificatul de urbanism pentru lucrările de recondiționare și reedificare a corpului anexă, pentru care are un buget de 20 de milioane de euro.

Citește și: AFI Europe cumpără birourile NEPI Rockcastle cu 290 milioane de euro

De asemenea, a primit autorizația de construcție pentru proiectul rezidențial H Eliade 9 Residence. Lucrările de construcție sunt programate să demareze în luna august a acestui an și presupun o investiție de 16 milioane de euro. Peste 35% din unitățile disponibile au fost deja contractate.

În fine, Hagag a finalizat structura primelor trei imobile aferente fazei I a proiectului rezidențial H Pipera Lake. Lucrările de construcție pentru următoarele două clădiri sunt în derulare. Din totalul de apartamente disponibile în primele trei blocuri 60% au fost deja vândute. Prima etapă a construcției va livra 5 clădiri și un număr total de 435 de unități de tip studio, 2 și 3 camere cu grădini sau terase proprii și penthouse-uri cu terase generoase, dispuse într-un regim de înălțime de S+P+6E+7R. 

Te-ar mai putea interesa și
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,......
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...