Hanga: 2021 este de departe cel mai bun an în istoria Bursei de Valori Bucureşti

Anul acesta este cel mai bun din istoria Bursei de Valori Bucureşti, a declarat, joi, Radu Hanga, preşedintele BVB, la evenimentul prilejuit de intrarea la tranzacţionare pe piaţa AeRO a acţiunilor Appraisal & Valuation.
AGERPRES - joi, 02 sept. 2021, 11:58
Hanga: 2021 este de departe cel mai bun an în istoria Bursei de Valori Bucureşti

„Acum că închidem sezonul de vară, începem sezonul de toamnă la Bursa de Valori Bucureşti. Mă bucur că începem această nouă etapă cu o nouă listare la Bursă pe piaţa AeRO. Appraisal & Valuation este a 17 – a companie care vine la Bursă în acest an. Dacă vorbim despre cifre, capitalizarea cumulată a celor 17 companii se apropie acum de un miliard de euro. Este de departe cel mai bun an în istoria Bursei de Valori Bucureşti, cel mai bun an dacă ne uităm în spate. Sunt convins că anul viitor când vom vorbi despre Bursă o să spunem din nou că suntem mult peste anul 2021”, a spus Radu Hanga.

Preşedintele BVB a apreciat că Appraisal & Valuation, o companie înfiinţată în 2010, a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa evaluărilor. Din 2019, compania şi-a extins activitatea în Republica Moldova.

„Discutam mai devreme, înainte de eveniment, cu colegii din cadrul companiei. Ne vorbeau despre planurile lor de dezvoltare, ne vorbeau despre planurile lor de extindere. Mă bucur foarte mult să văd că se uită la Bursa de Valori Bucureşti ca la o platformă care poate sprijini, care poate susţine dezvoltarea companiei şi vă dorim foarte mult succes în ceea ce veţi face alături de noi la Bursă şi pentru dezvoltarea mai departe a companiei voastre”, a transmis Radu Hanga.

Potrivit acestuia, prin plasamentul privat, compania a atras 4,4 milioane de lei, iar capitalizarea în momentul în care a derulat plasamentul a fost de 15 milioane de lei.

Acţiunile Appraisal & Valuation, companie care oferă servicii de evaluare, consultanţă şi dezvoltare imobiliară, au intrat joi la tranzacţionare pe piaţa AeRO, sub simbolul bursier APP.

Appraisal & Valuation este prezentă pe piaţa din România şi Republica Moldova şi este recunoscută pentru brandul NAI Romania.

Listarea Appraisal & Valuation vine după derularea în luna iunie 2021 a unui plasament privat de acţiuni pentru majorarea capitalului social. Compania a emis un număr de 387.000 de acţiuni la un preţ de 11,5 lei/acţiune, reuşind să atragă din piaţa de capital 4.450.500 lei. În cadrul plasamentului au subscris 115 investitori, dintre care 19 investitori calificaţi (inclusiv profesionali), iar restul 96 de retail. Plasamentul privat şi listarea au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva austerităţii din educaţie
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi ...
Sute de mii de oameni au ieşit marţi pe străzi în Argentina pentru a protesta împotriva reducerilor de cheltuieli în domeniul învăţământului superior, relatează dpa....
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după ...
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
 Ordinea mondială construită după 1945 este "în pragul distrugerii", a avertizat secretara generală a Amnesty International, ...
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat marţi că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în ...