Haris Zachariades, SoftOne România: Este esențial pentru un start-up să își dubleze cifra de afaceri de la an la an

La un an de la intrarea pe piața din România a SoftOne Technologies, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii software de business din Europa de Sud-Est, compania a realizat o cifră de afaceri de 500.000 euro la nivel local și intenționează în 2015 să își dubleze rezultatele financiare și să deschidă un birou în Cluj Napoca. Haris Zachariades, CEO SoftOne România, a explicat într-un interviu pentru ECONOMICA.NET de ce este piața locală matură și de ce credc că e necesar pentru SoftOne să își dubleze rezultatele de la un an la altul.
Economica.net - mie, 04 feb. 2015, 22:17
Haris Zachariades, SoftOne România: Este esențial pentru un start-up să își dubleze cifra de afaceri de la an la an

ECONOMICA.NET Ce părere aveți despre piața din România?

Haris Zachariades: Părerea mea este că România e o piață matură. În industria noastră, maturitatea pieței se traduce prin lipsa unui produs de care este mare nevoie. Mai concret, companiile sunt conștiente de ce au nevoie, înțeleg ce le-ar face mai eficiente și mai competitive și, cel mai important, știu ce lipsește și trebuie făcut pentru ca nevoia sau nevoile lor să fie satisfăcute. Piața din România a trecut prin multe experimente de-a lungul timpului. Companiile au încercat diverse tipuri de soluții de business care, de cele mai multe ori, nu le-au ajutat să crească sau să dea randament, ci doar să organizeze sistemul contabil. Actualmente, însă, trăim într-o eră puternic digitalizată, în care jucătorii din piață au un ROI (return of investment) direct proporțional cu investiția făcută în soluțiile de business folosite, astfel încât nu doar departamentul financiar-contabil să aibă un beneficiu. Antreprenorii din ziua de azi au nevoie să își multiplice rezultatele tot mai mult și mai repede, își cunosc exact nevoile și, de multe ori, vin cu cereri specifice. SoftOne intră în scenă ca furnizor de servicii integrate, care nu doar livrează o soluție, ci asigură un parteneriat de lungă durată clientului, bazat pe încredere și atingerea acelorași obiective.

ECONOMICA.NET În câte țări operați?

Haris Zachariades: SoftOne Technologies, compania noastră mamă, are sediul central în Atena, Grecia. Avem birouri în Atena, Salonic și București, iar unele dintre piețele internaționale în care am realizat instalări sunt Grecia, Cipru, Bulgaria, Serbia, Turcia, Malta și Rusia.

ECONOMICA.NET Intenționați să mai deschideți un birou în regiune? Cum ar fi în Ungaria, spre exemplu?

Haris Zachariades: În România, ne dorim să deschidem un birou în Cluj Napoca anul acesta. Viziunea și dorința noastră pe termen mediu și lung este să folosim România ca centru de dezvoltare și consolidare în Ungaria și în alte țări din regiune.

ECONOMICA.NET Câți angajați aveți în România?

Haris Zachariades: În România avem zece angajați și intenționăm anul acesta să ne dublăm echipa.

ECONOMICA.NET Aveți în vedere dezvoltare și/sau lansare de aplicații pentru persoane fizice, în România sau chiar și în alte țări?

Haris Zachariades: SoftOne este o companie a cărei dinamică se concentrază pe soluții de business, pentru companii. Avem în plan dezvoltarea de soluții, pentru dispozitive mobile, care să eficientizeze activitatea utilizatorilor finali și care pentru noi ar putea genera 1 sau chiar 2 milioane de instalări.

Ce încercăm să facem acum este să ducem modelul nostru de operare și activitate la un alt nivel, să funcționăm tot mai mult ca furnizor de servicii, după cum spuneam și mai devreme, să fim mereu lângă client, oricând ar avea nevoie de noi. În viitorul apropiat se vor folosi numai servicii de tip SaaS (software as a service) accesibile în cloud, fără a mai fi necesară instalarea şi stocarea pe dispozitivul utilizatorului.

ECONOMICA.NET Povestiți-mi despre rezultatele companiei în România. Cum a fost 2014 și care sunt așteptările dumneavoastră pentru 2015?

Haris Zachariades: În 2014 am înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 500.000 de euro, iar în 2015 ne-am propus să dublăm această valoare. Trebuie să o facem, pentru că SoftOne este o firmă la început de drum în România, iar noi credem că nou-veniții în piață ar trebui să își dubleze parametrii financiari de la un an la altul. Astfel, pentru anul 2015, obiectivul nostru este să ajungem la 1 milion de euro.

ECONOMICA.NET Romania este piața dificilă?

Haris Zachariades: Noi avem know-how-ul necesar pentru opera în piețe dificile, indiferent de natura contextului macroeconomic. În ciuda crizei din Grecia, spre exemplu, SoftOne Technologies, compania noastră mamă, a fost printre puținele, dacă nu singura companie de software, care a înregistrat creștere de 20%, ajungând la o cifră de afaceri de aproximativ 6 milioane de euro. Luați, însă, în calcul faptul că noi lucrăm foarte mult prin intermediul rețelei noastre de parteneri. Un proverb indian spune că dacă vrei să mergi repede, mergi singur, dar dacă vrei să mergi departe, mergi alături de cineva. Partenerii constituie elemente cheie în lanțul nostru de vânzări. Investim în ei și în formarea lor profesională, organizăm ateliere, conferințe, le împărtășim planul nostru de marketing și le stăm mereu la dispoziție. Ne selectăm foarte atent partenerii, dintre companii care au valori comune cu noi. 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...