1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Harta tramvaielor noi din România: două treimi ar putea fi cumpărate din Turcia FOTO

Cu tramvaie vechi şi de peste 40 de ani, mai multe oraşe din România au lansat de anul trecut licitaţii pentru înnoirea flotelor. Din cele 270 de tramvaie noi ce vor fi cumpărate cu bani europeni, 184 ar putea proveni din Turcia.

27 aug, 2019 | | ECONOMICA.net

Peste 270 de tramvaie noi ar trebui să sosească în 11 oraşe din România, dacă se vor încheia cu succes  toate licitaţiile lansate începând de anul trecut.

Marele câştigător de până acum este Astra Vagoane Călători. Producătorul român de material rulant şi-a securizat contracte în Cluj, Oradea, Galaţi şi Arad, oraşe unde a participat singur la licitaţii şi ar urma să livreze peste 60 de tramvaie.

Şi producătorul din Turcia, Bozankaya, a câştigat la rândul său licitaţia de tramvaie de la Timişoara.

Pe lângă cele cinci licitaţii care au deja câştigător, mai sunt opt licitaţii care se află încă în etapa de evaluare a ofertelor. Producătorii de tramvaie din Turcia au depus oferte la toate, exceptând licitaţia pentru 16 tramvaie din Iaşi, unde s-au înscris doar polonezii de la Pesa.

Astfel, conform calculelor ECONOMICA.NET, dacă vor câştiga licitaţiile la care au depus ofertă, producătorii din Turcia Bozankaya şi Durmazlar ar putea livra în România 184 de tramvaie, adică peste două treimi din câte se achiziţionează în total.

Licitaţia care va înclina cel mai mult balanţa este cea de la Bucureşti, pentru 100 de tramvaie, unde Astra Vagoane Călători s-a asociat cu o firmă din China pentru a se lupta cu turcii de la Durmazlar.

SURSA: SICAP, SEAP

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO