1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

Heineken a majorat de peste două ori remuneraţia directorului general pentru 2012

Heineken, cel mai mare producător de bere la nivel mondial, a majorat de peste două ori remuneraţia directorului general, Jean-Francois Van Boxmeer, la 8,17 milioane de euro, prin acordarea unor bonusuri în acţiuni în valoare de 4 milioane de euro, transmite Bloomberg.

04 mar, 2013 | Mediafax

În 2011, Van Boxmee a primit o remuneraţie de 3,4 milioane de euro.

Van Boxmeer a fost premiat cu acţiuni în valoare de 2,52 milioane de euro pentru a marca "un eveniment major", respectiv preluarea integrală a companiei sale mixte Asia Pacific Breweries, cu sediul la Amsterdam, se arată în raportul anual al companiei.

El va primi şi acţiuni în valoare de 1,5 milioane de euro, cumpărabile în doi ani, ca bonus de fidelizare.

După cumpărarea acestor acţiuni, directorul general trebuie să le păstreze alţi trei ani, în eventualitatea că va demisiona în acest interval.

Heineken a convenit anul trecut preluarea integrală a Asia Pacific Breweries pentru 4,5 miliarde dolari.

Remuneraţia lui Van Boxmeer necesită acordul adunării generale a acţionarilor. Directorul financiar Rene Hooft Graafland a obţinut şi el acţiuni de 1,3 milioane de euro, în urma achiziţiei.

Producătorii de bere, între care şi Heineken, se extind pe pieţele emergente din cauza declinului cererii în Europa, din cauza condiţiilor economice dificile.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO