1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

News

Herbert Diess, directorul VW: Brandul Volkswagen trebuie să devină mai profitabil şi mai eficient

Brandul Volkswagen trebuie să devină mai profitabil şi mai eficient pentru a reuşi să-şi finanţeze viitorul, a afirmat, miercuri, Herbert Diess, directorul general al grupului auto german VW, transmite Reuters.

12 sep, 2018 | Agerpres

"O rentabilitate a vânzărilor de 4% ar fi nivelul minim necesar, un procent de 5-6% ar permite companiei să facă investiţii, iar cu 7-8% am rezista la crize", a declarat Diess.

În august, brandul Volkswagen a vândut pe plan global peste 513.300 de vehicule, o creştere de 3,7% faţă de perioada similară din 2017 şi un nou record pentru luna august.

În primele opt luni din acest an, VW a livrat clienţilor din întreaga lume 4.137.900 vehicule, un avans de 6,2% faţă de perioada similară din 2017 şi un nou record.

Herbert Diess a avertizat luna trecută că noile proceduri mai stricte de testare a poluării ar putea afecta ţintele de profit ale grupului german, iar sporirea protecţionismului reprezintă o ameninţare pentru industria auto globală.

Producţia a 250.000 de vehicule ar putea fi întârziată deoarece VW trebuie să testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă, noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

Volkswagen AG, cel mai mare producător auto mondial, a raportat o creştere de 6,8% a profitului net în trimestrul doi din 2018, peste estimările analiştilor, datorită vânzărilor record (2,8 milioane de vehicule).

În perioada aprilie - iunie 2018, profitul a urcat la 3,31 miliarde de euro (3,85 miliarde de dolari), de la 3,10 miliarde de euro în urmă cu un an, chiar dacă VW a plătit o amendă de un miliard de euro din cauza scandalului emisiilor poluante (Dieselgate) şi cheltuieli judiciare de 600 de milioane de euro.

Veniturile au crescut cu 3,4% în trimestrul doi, la 61,14 miliarde de euro, în timp ce marja de profit a urcat la 9,1%, de la 7,7%. În primele şase luni din 2018, vânzările Volkswagen au înregistrat un avans de 7,1%, la 5,5 milioane de vehicule.

Grupul auto şi-a menţinut obiectivele pe 2018 anunţate în februarie, previzionând un profit obţinut din vânzări între 6,5% - 7,5% înaintea elementelor excepţionale, comparativ cu 7,4% în 2017.

Veniturile ar urma să depăşească nivelul record din 2017, de 231 miliarde de euro, cu 5%, în timp ce vânzările ar putea creşte moderat peste nivelul de anul trecut, de 10,7 milioane de vehicule, a informat VW.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO