1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Hollande şi Merkel vor ca Putin să controleze frontiera cu Ucraina, liderul rus pune condiţii

Preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel au vorbit cu preşedintele rus Vladimir Putin duminică, cerându-i să înlesnească negocierile din Ucraina şi să controleze frontiera cu această ţară pentru a împiedica intrarea de armament pe teritoriul ucrainean, informează EFE.

22 iun, 2014 | Agerpres

Hollande şi Merkel, care au avut o discuţie telefonică tripartită cu liderul rus, a doua după cea de joi, au luat notă de declaraţia lui Putin de după anunţul de încetare unilaterală a focului decretată de preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, a menţionat preşedinţia franceză într-un comunicat.

Hollande şi Merkel 'au cerut tuturor părţilor implicate în conflict să pună capăt ostilităţilor şi i-au cerut preşedintelui rus să înlesnească revenirea la masa negocierilor', adaugă comunicatul de la Palatul Elysée. Totodată, Hollande şi Merkel 'au reamintit importanţa de a garanta pe deplin controlul la frontiera ruso-ucraineană pentru a evita infiltrarea de echipament şi de oameni înarmaţi'.

În replică, Putin le-a spus omologilor german şi francez că planul de pace ucrainean ar trebui susţinut de o încetare 'de facto' a focului, potrivit unui comunicat al Kremlinului, preluat de Reuters.

'Putin a susţinut decizia lui Poroşenko de a pune în aplicare un plan de pace. (...) S-a subliniat că intenţiile exprimate de şeful statului ucrainean trebuie dublate de o încetare a focului reală', transmite Reuters, care citează o transcriere a convorbirii telefonice dintre cei trei lideri.

Perioada de o săptămână de încetare unilaterală a focului a început vineri, dar luptele în estul Ucrainei între armată şi insurgenţii proruşi au continuat pe tot parcursul weekendului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO