HP a trecut pe profit în al patrulea trimestru fiscal

Hewlett-Packard (HP) a raportat pentru al patrulea trimestru al anului fiscal, încheiat la 31 octombrie, un profit net de 1,4 miliarde de dolari, faţă de o pierdere de 6,8 miliarde de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut, evoluţie datorată în principal cererii din partea companiilor.
Economica.net - mie, 27 nov. 2013, 09:29
HP a trecut pe profit în al patrulea trimestru fiscal

Acţiunile producătorului american de computere au crescut cu până la 8,3% în prelungirea şedinţei de tranzacţionare pe bursa de la New York, veniturile şi profitul companiei depăşind estimările analiştilor de pe Wall Street, transmite Bloomberg.

Veniturile HP au coborât uşor în perioada august-octombrie, al patrulea trimestru al anului fiscal 2012-2013, la 29,1 miliarde de dolari, faţă de 29,9 miliarde de dolari în intervalul corespunzător al anului trecut.

În anul fiscal 2013, încheiat la 31 octombrie, compania a înregistrat venituri de 112,3 miliarde de dolari, în scădere cu 6,7% de la 120,35 miliarde de dolari.

HP a raportat pentru anul fiscal 2013 un profit net de 5,11 miliarde de dolari, faţă de o pierdere de 12,65 miliarde de dolari în anul anterior, cauzată în principal de o depreciere de 8,8 miliarde de dolari înregistrată faţă de o companie din grup, dezvoltatorul de software Autonomy, după declanşarea unei investigaţii privind posibile fraude contabile la această subsidiară.

Directorul general al HP, Meg Whitman, a declarat într-o conferinţă cu analiştii că anticipează dificultăţi în următorul an, pe fondul situaţiei economice slabe de pe unele pieţe din afara SUA.

Marja de profit operaţional a companiei a scăzut cu 1,4 puncte procentuale în al patrulea trimestru fiscal, la 9%, din cauza impactului concurenţei dure asupra preţurilor.

HP a înregistrat creşteri predominant zona corporate – computere, servere şi servicii de reţea pentru companii, dar afacerile în zona PC-urilor, imprimantelor şi serviciilor de consultanţă şi suport tehnic au scăzut.

Directorul financiar al companiei, Cathie Lesjak, a afirmat că ar putea urma noi măsuri de reducere a cheltuielilor, deoarece piaţa este volatilă şi prezintă condiţii dificile. HP a renunţat la 29.000 de posturi în urma crizei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
Rusia ar putea lansa un atac în orice moment asupra Ucraina, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen ...
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu comisarul UE pentru Economie, Paolo Gentiloni, ...
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina pe stat pentru problemele de facturare
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina ...
Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER), o organizaţie cu 34 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi ...