1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Extern

HSBC nu reuşeşte să găsească cumpărători pentru subsidiara sa din Turcia

Grupul bancar britanic HSBC se confruntă cu dificultăţi la vânzarea diviziei sale de retail din Turcia, care în ultimii ani a înregistrat pierderi, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

30 apr, 2015 | ECONOMICA.net

HSBC, cea mai mare bancă europeană, a intrat în 1991 pe piaţa din Turcia, iar în 1999 a achiziţionat Turkish Demirbank. În prezent, banca britanică are 298 de sucursale în Turcia, iar pe plan global este prezentă în 73 de state.

Directorul general Stuart Gulliver afirma în februarie că HSBC are patru subsidiare cu probleme majore - Brazilia, Mexic, Turcia şi SUA - care ar trebuie fie vândute, fie adoptate măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii.

Conform unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, HSBC a început vânzarea diviziei sale de retail din Turcia.

'Nu va fi o vânzare uşoară. Marile bănci turceşti au deja prea multe sucursale astfel încât achiziţionarea filialelor HSBC nu ar avea sens pentru ele. Un grup nou venit pe piaţa turcă ar putea fi mai interesat de achiziţionarea licenţei decât de sucursale. În prezent, investitorii nu sunt interesaţi de achiziţii bancare în Turcia', a afirmat un bancher de investiţii. Acesta a adăugat că bănci din Qatar şi China ar putea fi interesate de achiziţionarea subsidiarei din Turcia a HSBC, ale cărei active sunt evaluate la patru miliarde de dolari.

Reprezentanţii HSBC nu au comentat informaţia.

În 2014, HSBC a înregistrat în Turcia pierderi de 64 milioane de dolari.

Anterior, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au anunţat că Royal Bank of Scotland, cel mai mare grup bancar britanic, şi banca americană de investiţii Citibank intenţionează să se retragă de pe piaţa din Turcia.

Citigroup a vândut în 5 martie o participaţie de aproape 10% în Akbank, a patra mare bancă listată din Turcia.

TAGURI
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO