1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Finanţe şi bănci

HSBC vrea să renunţe la 10.000 - 20.000 de angajaţi - Sky News

Cea mai mare bancă din Europa, HSBC Holdings, va anunţa un plan de restructurare săptămâna viitoare, ce vizează concedierea a 10.000 - 20.000 de angajaţi, dintre cei 258.000 care lucrau în întreaga lume pentru bancă, la sfârşitul anului trecut, a anunţat Sky News, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmit Bloomberg şi Reuters.

02 iun, 2015 | Agerpres

În 9 iunie directorul general Stuart Gulliver va prezenta acţionarilor noua strategie a băncii, care implică reducerea costurilor şi restructurarea activităţii diviziei de investiţii, precum şi vânzarea unor afaceri, în vederea creşterii câştigurilor. În februarie, Stuart Gulliver a anunţat că operaţiunile din SUA, Turcia, Mexic şi Brazilia trebuie să se îmbunătăţească sau vor fi vândute, scrie Agerpres.

Un purtător de cuvânt al băncii, Heidi Ashley, a refuzat să comenteze raportul.

Marţi dimineaţă, acţiunile HSBC au scăzut cu 0,5% la Bursa de la Hong Kong.

Preşedintele HSBC Holdings, Douglas Flint, a anunţat în aprilie că ar putea lua în considerare mutarea sediului central din Londra, după ce vor fi anunţate noile reglementări din sectorul bancar.

'Se întrevede forma finală a reglementărilor şi a reformelor structurale. Imediat ce vom avea toate informaţiile, vom analiza unde ar fi cel mai bun loc pentru HSBC', a declarat Douglas Flint.

După majorarea taxei pe bănci în Marea Britanie, investitorii HSBC au cerut mutarea sediului băncii din Londra. Deoarece are mai multe active decât orice altă bancă britanică, HSBC a fost cea mai afectată de taxa pe bănci, fiind nevoită să achite anul trecut 1,1 miliarde de dolari.

Banca este listată la bursele din Londra şi Hong Kong, având o capitalizare de piaţă de aproape 125 miliarde de lire sterline.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO