HSBC vrea să renunţe la 10.000 – 20.000 de angajaţi – Sky News

Cea mai mare bancă din Europa, HSBC Holdings, va anunţa un plan de restructurare săptămâna viitoare, ce vizează concedierea a 10.000 - 20.000 de angajaţi, dintre cei 258.000 care lucrau în întreaga lume pentru bancă, la sfârşitul anului trecut, a anunţat Sky News, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mar, 02 iun. 2015, 08:09
HSBC vrea să renunţe la 10.000 - 20.000 de angajaţi - Sky News

În 9 iunie directorul general Stuart Gulliver va prezenta acţionarilor noua strategie a băncii, care implică reducerea costurilor şi restructurarea activităţii diviziei de investiţii, precum şi vânzarea unor afaceri, în vederea creşterii câştigurilor. În februarie, Stuart Gulliver a anunţat că operaţiunile din SUA, Turcia, Mexic şi Brazilia trebuie să se îmbunătăţească sau vor fi vândute, scrie Agerpres.

Un purtător de cuvânt al băncii, Heidi Ashley, a refuzat să comenteze raportul.

Marţi dimineaţă, acţiunile HSBC au scăzut cu 0,5% la Bursa de la Hong Kong.

Preşedintele HSBC Holdings, Douglas Flint, a anunţat în aprilie că ar putea lua în considerare mutarea sediului central din Londra, după ce vor fi anunţate noile reglementări din sectorul bancar.

‘Se întrevede forma finală a reglementărilor şi a reformelor structurale. Imediat ce vom avea toate informaţiile, vom analiza unde ar fi cel mai bun loc pentru HSBC’, a declarat Douglas Flint.

După majorarea taxei pe bănci în Marea Britanie, investitorii HSBC au cerut mutarea sediului băncii din Londra. Deoarece are mai multe active decât orice altă bancă britanică, HSBC a fost cea mai afectată de taxa pe bănci, fiind nevoită să achite anul trecut 1,1 miliarde de dolari.

Banca este listată la bursele din Londra şi Hong Kong, având o capitalizare de piaţă de aproape 125 miliarde de lire sterline.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...