Huawei este sigură că va vinde peste 20 de milioane de telefoane Mate 30, cel mai recent smartphone

Producătorul chinez Huawei este încrezător că noua serie Mate 30 va avea succes, chiar dacă nu sunt livrate cu serviciile Google Mobile şi mizează pe vânzări de peste 20 milioane de unităţi.
Economica.net - lun, 23 sept. 2019, 18:30
Huawei este sigură că va vinde peste 20 de milioane de telefoane Mate 30, cel mai recent smartphone

Richard Yu, CEO CEO al diviziei pentru consumatori Huawei, a declarat publicaţiei Android Authority că cererea locală din China poate conduce vânzări de peste 20 de milioane de unități din seria Mate 30. Yu consideră că vânzările chineze vor crește semnificativ, deoarece Mate 30 Pro „este cel mai competitiv flagship 5G din lume”.

„De la interdicția din mai, vânzările noastre au scăzut, dar acum recuperează foarte repede, astfel încât consumatorii adoră produsele noastre. Cred că putem vinde peste 20 de milioane de telefoane seria Mate 30”, a spus acesta.

Deși SUA le interzice companiilor americane să facă afaceri cu Huawei, producătorul chinez a reușit să livreze cu 24% mai multe smartphone-uri în prima jumătate a anului 2019. De asemenea, vânzările de smartphone-uri al doilea trimestru din China au crescut cu 31%, potrivit companiei de cercetare de piață Canalys. De fapt, compania are cea mai mare cotă de piață din țară faţă de orice alt vânzător din ultimii opt ani. 

În timpul lansării seriei Mate 30, Huawei a dezvăluit că smartphone-urile vor rula cu sistemul de operare EMUI 10, care este adaptat din sistemul de operare Android cu sursa deschisă Google.

Yu crede că că piața din China va continua să crească puternic, dar se așteaptă la o scădere a vânzărilor la nivel global.

Deși nu există semne de progres în ceea ce priveşte problemele companiei cu SUA, Yu speră că Huawei va putea derula aplicații și servicii Google pe dispozitivele Mate 30 imediat ce interdicția va fi ridicată.

CEO-ul grupului de consumatori Huawei speră, de asemenea, să continue vânzarea Mate 30 prin intermediul operatorilor de transport pe diverse piețe. Chiar dacă compania nu poate vinde telefoanele în SUA chiar acum, Yu a spus că noua serie se va îndrepta către Europa și China luna viitoare. Telefoanele Mate 30 vor fi lansate și în Asia Pacific, Orientul Mijlociu și alte țări, a confirmat executivul.

„Nu ne putem opri afacerea, vom continua să vindem”, a spus Yu.

Preţul de pornire va fi de 799 de euro (884 dolari), cel al Mate 30 Pro va porni de la 1.099 euro, iar cel al Mate 30 Pro 5G de la 1.199 euro. Huawei mai are şi un model de lux, Porsche Design, de 2.095 de euro.

Cum intenționează Huawei să abordeze lipsa aplicațiilor Google de pe Mate 30

Seria Mate 30 este prima lansare de smartphone-uri noi a Huawei de când preşedintele Donald Trump a interzis în luna mai companiilor americane să vândă produse către Huawei, din motive de securitate naţională.

Rezultatul acestei interdicţii este că Mate 30 nu are acces la o versiune cu licenţă a sistemului de operare Android şi Google, precum şi la servicii mobile care includ Play Store şi aplicaţii populare ca Gmail, YouTube sau Maps.

În schimb, clienții vor trebui să apeleze la aplicația Huawei AppGallery preinstalată și la ceea ce compania a numit suita Core Huawei Mobile Services (HMS). Huawei se laudă că există mai mult de 45.000 de aplicații integrate cu capabilitățile HMS Core și că există peste 390 de milioane de utilizatori activi lunari din magazin. Acestea sunt un număr mare, dar AppGallery nu este Play Store în ceea ce privește aplicațiile sau utilizatorii.

Huawei Mate 30 este capabil să ofere propriul browser web, mesagerie, apeluri, calendar, galerie și alte câteva aplicații esențiale. Cu toate acestea, lipsește o aplicație decentă pentru hartă sau navigare, traducere și tehnologii asistente pe care mulți utilizatori – în special în Europa – au ajuns să se bazeze. Indiferent, aplicația Huawei AppGallery este semnificativ mai mică decât Google Play Store, ceea ce înseamnă că majoritatea utilizatorilor se vor lupta să găsească multe dintre aplicațiile preferate.

Pentru a compensa lipsurile, Huawei finanțează dezvoltarea suplimentară de aplicații pentru AppGallery, în valoare de 1 miliard de dolari. Huawei va impune partenerilor pentru aplicaţii un comision de 15%, jumătate faţă de cel încasat de Apple şi Google.

Utilizatorii de telefoane Mate 30 vor putea să descarce Facebook, WhatsApp şi Instagram de pe alte magazine de aplicaţii, dar nu vor putea să acceseze Youtube, aplicaţia video a Google, printr-un browser web, a spus Yu.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...