1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

News

Huawei lansează primul produs cu propriul sistem de operare: un televizor inteligent

Gigantul tehnologic chinez Huawei a prezentat televizorul Honor Vision, care va fi primul dispozitiv pe care va rula propriul sistem de operare Huawei, numit HarmonyOS.

14 aug, 2019 | ECONOMICA.net

Lansat sub brandul Honor pe care Huawei îl deține, seria Honor Vision de 55 de inci începe de la 3.799 de yuani (538 de dolari), scrie CNBC.

Noul sistem de operare a fost lansat săptămâna trecută, pe fondul incertitudinilor dacă Huawei, prins în războiul comercial dintre SUA și China, poate continua să utilizeze tehnologia americană în produsele sale.

Sistemul de operare face parte din strategia sa, numită „internet of things", în care încearcă să creeze o experiență consistentă pe diverse dispozitive conectate prin intermediul software-ului său. Gigantul techa spus că HarmonyOS, cunoscut și sub denumirea de HongmengOS, va fi folosit în cele din urmă pe dispozitive sale, de la smartphone-uri până la ceasuri inteligente, ba chiar și boxe inteligente, ceasuri inteligente și sisteme pentru maşini.

Eliberarea HarmonyOS este, de asemenea, o parte din planul de rezervă al companiei, în cazul în care ar fi eliminat din tehnologia SUA. Huawei este pe lista neagră a Washingtonului - cunoscută sub numele de Entity List - care restricționează firmele americane să facă afaceri cu aceasta. Firmele americane trebuie să solicite acum o licență specială pentru a vinde Huawei.

Administrația Trump a declarat recent că va permite aprobarea licențelor pentru unele produse, atât timp cât acestea nu prezintă un risc de securitate pentru SUA sau aliații săi.

Huawei folosește sistemul de operare Android al Google pentru smartphone-urile sale. Analiștii au declarat însă pentru CNBC că obstrucţionarea accesului la Android ar putea afecta Huawei, care este acum cel de-al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, în spatele Samsung și în fața Apple. Acesta este un motiv important pentru Huawei să-și dezvolte propriul sistem de operare.

Richard Yu, CEO al diviziei de consumatori Huawei, a declarat reporterilor, într-o conferință de presă, după lansarea HarmonyOS, că situația cu Google rămâne „neclară”. El a subliniat că Huawei ar prefera să utilizeze Android pe smartphone-urile sale, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci ar putea trece la HarmonyOS „imediat”.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO