1EUR = 4.8722 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Huawei va muta centrul de cercetare-dezvoltare din SUA în Canada

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a anunţat marţi că gigantul tehnologic chinez îşi mută centrul de cercetare-dezvoltare (R&D) din SUA în Canada, din cauza sancţiunilor americane, transmite AP.

03 dec, 2019 | Agerpres

Într-un interviu acordat publicaţiei Global and Mail din Toronto, Ren Zhengfei a explicat că decizia este necesară deoarece Huawei nu va mai putea interacţiona cu angajaţii săi din SUA.

Ren nu a dat alte detalii dar în iunie Huawei a confirmat că va face 600 de concedieri la centrul său de cercetare din Silicon Valley, în Santa Clara, California, rămânând cu aproximativ 250 de angajaţi.

"Centrul de cercetare-dezvoltare va fi mutat din SUA în Canada. Conform interdicţiei autorităţilor de la Washington, nu putem să comunicăm, să telefonăm, să trimitem email-uri sau să ne contactăm proprii noştri angajaţi din SUA", a declarat Ren.

Huawei, cu sediul central în oraşul Shenzhen, operează de asemenea centre de cercetare-dezvoltare în Germania, India, Suedia şi Turcia.

La finele lunii mai, Guvernul american a decis să impună restricţii Huawei, acuzând cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii că este vulnerabil la implicarea în activităţi contrare cu securitatea naţională sau cu interesele în domeniul politicii externe.

În pofida sancţiunilor americane, vânzările Huawei au crescut cu 24,4% în ritm anual în primele nouă luni ale anului, până la 619,8 miliarde yuani (86 miliarde dolari).

Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri în funcţie de volum.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO