Hyundai i30, prezentat într-o interpretare retehnologizată

Hyundai i30, modelul compact al gamei producătorului din Coreea, a fost prezentat astăzi într-o versiune mai modernă și cu dotări tehnologice care să îi permită îndeplinirea noilor norme GSR2.
Robert Stan - lun, 25 mart. 2024, 13:25
Hyundai i30, prezentat într-o interpretare retehnologizată

Model compact care s-a impus pe piața europeană printr-un raport dotări/preț greu de bătut, Hyundai i30 a primit un noiu update tehnologic. Fără modificări majore în privința designului, noua gama i30 se remarcă prin echipamentele avansate pentru siguranță și conectivitate.

Disponibil in variante de caroserie hatchback, fastback si wagon, alături de nivelul de echipare sportiv N Line, Hyundai i30 a fost dezvoltat pentru a răspunde dorințelor menționate de clienți, dar și pentru a se încadra în noile norme de siguranță impuse de autoritățile europene prin standardul General Safety Regulation 2 (GSR2).

În acest context, exteriorul mașinii rămâne ușor de recunoscut. Modelul grilei, ornamentele barei de protecție și ale proiectoarelor de ceață, precum și jantele din aliaj de 16 inchi au fost însă reproiectate. În partea din spate a versiunilor hatchback și wagon inserția cromată a barei de protecție are un aspect mai angular. În plus, farurile și luminile din spate cu LED sunt disponibile acum în echiparea standard.

Conform producătorului, i30 va fi disponibil în 12 culori exterioare, dintre care șapte sunt noi – Abyss Black Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic, Meta Blue Pearl, Cypress Green Pearl și Sailing Blue Pearl, alături de Atlas White, Serenity White Pearl, Shimmering Silver Metallic, Shadow Grey și Engine Red.

În interior, pentru planșa de bord și pentru consola centrală au fost utilizate culori speciale care contribuie la sporirea atractivității habitaclului. Clienții pot alege între patru variante de tapițerie (interior negru – stofă, stofă & piele, piele integral, piele întoarsă & piele), dar și între trei noi modele pentru scaune. În cazul tapițeriei din stofă sau stofă – piele spătarul scaunului prezintă acum un model cu linii orizontale.

În comparație cu varianta standard, versiunea i30 N Line beneficiază de elemente estetice mai sportive, evidențiate la nivelul grilei. Totodată, tapițeria din piele și piele întoarsă se remarcă prin cele trei linii orizontale roșii. Clienții pot opta pentru jantele actualizate de 17 și 18 inchi.

Printre noile caracteristici de care dispune acum Hyundai i30 se numără ecranul LCD color de 4,2 inchi (disponibil în echiparea standard), trei porturi de încărcare USB tip C în față/spate, actualizări over-the-air (OTA) pentru hărți și instrumentar digital de 10,25 inchi.

Modelul include în echiparea standard mai multe funcții de siguranță Hyundai Smart Sense, printre care Forward Collision-Avoidance Assist (FCA); Lane Following Assist (LFA); Rear Occupant Alert (ROA); Intelligent Speed Limit Assist (ISLA). Opțional, FCA este disponibil cu funcție de evitare a coliziunilor în intersecții.

De asemenea, sistemul Highway Driving Assist (HDA) 1.5, disponibil opțional, menține distanță până la vehiculul din față, reglează automat viteză vehiculului în funcție de limitele indicate și de viraje păstrând vehiculul pe banda curentă de deplasare.

Pentru confort sporit, interiorul și portbagajul sunt echipate cu lumini LED. În plus, sistemul Parking Distance Warning (PDW), disponibil în echiparea standard, avertizează conducătorul auto dacă este detectat un obstacol atunci când autovehiculul se deplasează cu viteză redusă.

Producția noului i30 va începe în luna aprilie a anului 2024 la fabrica Hyundai din Nošovice, Republica Cehă.

Citește și:
– Hyundai pregătește lansarea Casper, un vehicul electric cu preț de bază de circa 20.000 de euro
– Coreenii de la Hyundai cred în continuare în mașinile electrice și încep vânzările prin Amazon
– INTERVIU Teodor Brusalis, Hyundai: Am devenit liderul pieței pentru că am pariat pe noile tehnologii
– Test Hyundai i30: Facelift cu upgrade tehnologic

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor de penetrație la Prelungirea Ghencea și......
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...