Igaş, luat la Senat peste picior. Candid, ingenuu sau abisal-intelectual

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a fost pus sub tirul acuzaţiilor la dezbaterea, din Senat, a moţiunii simple depuse de USL împotriva acestuia. El a fost criticat că a depăşit pragul maxim de incompetenţă şi a fost ironizat când a venit vorba de proiectul de comasare a alegerilor. Cu toate acestea, Igaş n-a avut emoţii. Moţiunea a fost respinsă.
Economica.net - mar, 06 dec. 2011, 06:42

Senatorii au respins moţiunea simplă depusă de parlamentarii USL împotriva ministrului de Interne, Traian Igaş, intitulată ”Nesiguranţa lui Igaş – pericol pentru siguranţa cetăţeanului!”.

Moţiunea, în care USL cerea demisia lui Igaş pentru „modul total neprofesionist” în care conduce Ministerul Administraţiei şi Internelor, a fost respinsă cu 64 de voturi împotrivă, 61 de voturi pentru şi o abţinere.

Înainte de vot, la dezbateri, Igaş i-a acuzat pe semnatarii moţiunii că documentul lor este „copiat din ştirile de la televiziunile de partid” şi a demontat punct cu punct reproşurile ce i-au fost aduse.

„Voi, cei din interiorul PSD, aţi pus presiune pe toţi miniştrii care s-au perindat în 2009 la conducerea acestui minister pentru a afla ce se află în unele arhive, pentru a face o anumită poliţie politică şi de a stăpâni fenomenul alegerilor din 2009. E jalnic ceea ce aţi făcut”, le-a spus Igaş senatorilor social-democraţi, potrivit Mediafax.

Senatorul PSD Dan Şova a criticat însă faptul că, în timpul ministeriatului lui Traian Igaş, a crescut numărul de infracţiuni săvârşite, în timp ce ministrul propune reducerea numărului de poliţişti.

Suntem singura ţară în care ministrul de Interne ne propune candid, ingenuu sau abisal-intelectual, cum vreţi dumneavoastră, să suspendăm legile electorale pentru 2012, după care să revenim la ele şi, între timp, Poliţia Română să se substituie Autorităţii Electorale Permanente ca să traseze colegiile electorale„, a mai arătat senatorul social-democrat.

Daniel Savu (PSD) a susţinut, la rândul său, că ministrul de Adminstraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi-a depăşit „pragul maxim de incompetenţă”.

Senatorul PNL Cristian David a spus că gradul de securitate a populaţiei şi nivelul de percepţie a corupţiei sunt elemente care nu trebuie contrazise cu statistici, ci ţin de realitatea cotidiană.

„Când v-am auzit argumentaţia am avut o strângere de inimă, pentru că am avut sentimentul că trăim în lumi diferite, în universuri paralele. Cifrele prezentate în argumentaţia domnului ministru păreau a face parte dintr-o realitate roz, trandafirie sau – de ce nu? – portocalie”, a declarat senatorul PNL.

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei pentru adminsitraţie a Senatului, Marius Necula (PDL), a declarat că moţiunea nu are nicio şansă să treacă şi că nu este justificată de contextul social, economic şi politic.

UDMR şi grupul progresiştilor au anunţat că vot vota, alături de PDL, împotriva moţiunii.

 

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...