Ikea a deschis, cu 90 mil. euro, magazinul din Theodor Pallady

Retailerul de mobilă suedez Ikea a deschis azi al doilea magazin din România, pe bulevardul Theodor Pallady. Magazinul este cel mai mare al companiei din sud-estul Europei, a costat 90 de milioane de euro cu tot cu teren și acoperă o suprafață de 37.000 mp.
Răzvan Zamfir - lun, 24 iun. 2019, 09:00
Ikea a deschis, cu 90 mil. euro, magazinul din Theodor Pallady

„Suntem bucuroși să continuăm călătoria noastră în România și să deschidem Pallady, cel mai mare magazin al nostru din Sud Estul Europei și cel de-al doilea din București! Deschizând acest magazin răspundem numărului tot mai mare de clienți din România – numai în ultimul an IKEA a înregistrat o creștere de 11%, care face din această țară una dintre cele mai performante piețe IKEA din lume! Suntem foarte mândri de acest rezultat fantastic și suntem mai mult decât optimiști că vom continua cu o performanță excelentă în viitor!”, spune Sara Del Fabbro, CEO al IKEA South East Europe.

Magazinul de 37.000 de metri pătrați va pune la dispoziția clienților aproape 10.000 de produse care reflectă filozofia IKEA de design democratic, combinând forma, funcționalitatea, calitatea, sustenabilitatea și prețul scăzut. Acesta va avea, de asemenea, trei modele de interioare integrale și 58 de camere pline de idei și inspirație realizate pe baza cunoștințelor despre casele românilor, răspunzând nevoilor locale în ceea ce privește mobilarea locuinței cu soluții și produse accesibile.

Magazinul are și un restaurant cu 550 de locuri, cu specific suedez, dar și românesc. În plus, Ikea are 1.300 de locuri de parcare – parte dintre acestea în subteran, dar și patru stații de încărcare pentru mașinile electrice.

 Serviciu de buy Back

Magazinul va oferi, de asemenea, un serviciu de buy-back care le va permite clienților să-și aducă mobilierul Ikea uzat care este încă în  bună și să primească la schimb un voucher.

Terenul de 13,7 hectare pe care e construit magazinul a aparținut fabricii Anticorosiv, și a fost achiziționat în 2014 de la fondul de investiții Broadhurst Investments.

În plus față de cele peste 500 de locuri de muncă care au fost create în timpul construcției magazinului Pallady, aproximativ 600 de angajați s-au alăturat Ikea odată cu deschiderea noului magazin. În total, după 12 ani de prezență pe piață, Ikea a creat aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă și a oferit beneficii avansate tuturor angajaților din țară.

De altfel, suedezii iau în calcul și pentru România deschiderea unor magazine mai mici, în centrul orașelor, și încearcă astfel să iasă din paradigma construcției de magazine de peste 20.000 mp. Modificările din piață au determinat Ikea să se adapteze a deschis magazine mai mici, dar în centrul orașelor, precum un showroom la Stockholm dedicat bucătăriilor sau un magazin la Londra cu servicii de renovare, strategie care este luată în calcul și pentru România.

Anul trecut, Ikea a anunțat că vrea să ajungă la nouă magazine pe piața românească, în urma unor investiții estimate la peste 500 milioane de euro, iar orașele menționate de companie erau Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Focșani – Bacău: Umbrărescu, necontestat pe toate cele trei loturi. Contractele pot fi semnate în următoarele două săptămâni UPDATE
Autostrada Focșani – Bacău: Umbrărescu, necontestat pe toate cele trei loturi. Contractele pot fi semnate în următoarele ...
Firmele din grupul UMB pot semna contractele pentru execuția celor trei loturi din Autostrada Focșani - Bacău, după ce nu a fost depusă nicio contestație, a anunțat marți Cătălin Urtoi,......
Slovacia impune o nouă taxă producătorilor de energie electrică
Slovacia impune o nouă taxă producătorilor de energie electrică
Parlamentul Slovaciei a aprobat marţi o taxă specială de 90% asupra unor venituri din electricitate, pentru a acoperi ...
Compania franceză Tereos raportează un profit de 133 de milioane de euro, bazat pe scumpirea zahărului și etanolului
Compania franceză Tereos raportează un profit de 133 de milioane de euro, bazat pe scumpirea zahărului și etanolului
Producătorul de zahăr Tereos a raportat marţi rezultate semestriale solide, inclusiv profit net şi o creştere semnificativă ...
Aeroportul Internațional Galați – Brăila: A fost desemnat câștigătorul contractului pentru studiul de fezabilitate
Aeroportul Internațional Galați – Brăila: A fost desemnat câștigătorul contractului pentru studiul de fezabilitate
Marți, 6 decembrie, a fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construirii ...