Ikea a deschis, cu 90 mil. euro, magazinul din Theodor Pallady

Retailerul de mobilă suedez Ikea a deschis azi al doilea magazin din România, pe bulevardul Theodor Pallady. Magazinul este cel mai mare al companiei din sud-estul Europei, a costat 90 de milioane de euro cu tot cu teren și acoperă o suprafață de 37.000 mp.
Răzvan Zamfir - lun, 24 iun. 2019, 09:00
Ikea a deschis, cu 90 mil. euro, magazinul din Theodor Pallady

„Suntem bucuroși să continuăm călătoria noastră în România și să deschidem Pallady, cel mai mare magazin al nostru din Sud Estul Europei și cel de-al doilea din București! Deschizând acest magazin răspundem numărului tot mai mare de clienți din România – numai în ultimul an IKEA a înregistrat o creștere de 11%, care face din această țară una dintre cele mai performante piețe IKEA din lume! Suntem foarte mândri de acest rezultat fantastic și suntem mai mult decât optimiști că vom continua cu o performanță excelentă în viitor!”, spune Sara Del Fabbro, CEO al IKEA South East Europe.

Magazinul de 37.000 de metri pătrați va pune la dispoziția clienților aproape 10.000 de produse care reflectă filozofia IKEA de design democratic, combinând forma, funcționalitatea, calitatea, sustenabilitatea și prețul scăzut. Acesta va avea, de asemenea, trei modele de interioare integrale și 58 de camere pline de idei și inspirație realizate pe baza cunoștințelor despre casele românilor, răspunzând nevoilor locale în ceea ce privește mobilarea locuinței cu soluții și produse accesibile.

Magazinul are și un restaurant cu 550 de locuri, cu specific suedez, dar și românesc. În plus, Ikea are 1.300 de locuri de parcare – parte dintre acestea în subteran, dar și patru stații de încărcare pentru mașinile electrice.

 Serviciu de buy Back

Magazinul va oferi, de asemenea, un serviciu de buy-back care le va permite clienților să-și aducă mobilierul Ikea uzat care este încă în  bună și să primească la schimb un voucher.

Terenul de 13,7 hectare pe care e construit magazinul a aparținut fabricii Anticorosiv, și a fost achiziționat în 2014 de la fondul de investiții Broadhurst Investments.

În plus față de cele peste 500 de locuri de muncă care au fost create în timpul construcției magazinului Pallady, aproximativ 600 de angajați s-au alăturat Ikea odată cu deschiderea noului magazin. În total, după 12 ani de prezență pe piață, Ikea a creat aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă și a oferit beneficii avansate tuturor angajaților din țară.

De altfel, suedezii iau în calcul și pentru România deschiderea unor magazine mai mici, în centrul orașelor, și încearcă astfel să iasă din paradigma construcției de magazine de peste 20.000 mp. Modificările din piață au determinat Ikea să se adapteze a deschis magazine mai mici, dar în centrul orașelor, precum un showroom la Stockholm dedicat bucătăriilor sau un magazin la Londra cu servicii de renovare, strategie care este luată în calcul și pentru România.

Anul trecut, Ikea a anunțat că vrea să ajungă la nouă magazine pe piața românească, în urma unor investiții estimate la peste 500 milioane de euro, iar orașele menționate de companie erau Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...