IKEA a obţinut PUZ-ul pentru al doilea magazin din România. Deschiderea va avea loc la finele lui 2018

Primăria Generală a Capitalei a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru magazinul IKEA de pe Bulevardul Theodor Pallady, nr. 57. Inaugurarea celui de-al doilea magazin din România este prevăzută pentru finele lui 2018. Planul este de nouă unităţi la nivel naţional.
Economica.net - lun, 16 ian. 2017, 12:00
IKEA a obţinut PUZ-ul pentru al doilea magazin din România. Deschiderea va avea loc la finele lui 2018

Retailerul de mobilă suedez IKEA a obţinut PUZ-ul pentru cel de-al doilea magazin pe care îl va construi în România, în Bucureşti, pe Bulevardul Theodor Pallady, nr. 57, a anunţat compania. Urmează depunerea documentației pentru autorizația de construcție astfel încât, la finele lui 2018 unitatea să poată fi inaugurată. „„Ne bucurăm să vedem progresul planurilor de expansiune din România și acest lucru se datorează eforturilor colegilor noștri din echipa de Property and Expansion. Mulțumim Primăriei Generale a Capitalei pentru o bună colaborare.  Următorul pas este să depunem documentația pentru autorizația de construcție și, prin aceasta, să ajungem mai aproape de data de deschidere pe care ne-o dorim pentru al doilea magazin IKEA din România: finalul anului 2018,” a declarat Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA South-East Europe.

Aflat în partea de est a Bucureștiului, pe Bulevardul Theodor Pallady, nr. 57, cel de-al doilea magazin IKEA din România va fi construit pe piloni, va avea o suprafață de aproximativ 37.000 de metri pătrați și va contribui la crearea a 300 de locuri de muncă, în urma unei investiții de 80 de milioane de euro – reprezentând valoarea cumulată a terenului și a construcției.

Compania vrea să folosească 100% energie regenerabilă în noul magazin: cu sisteme de energie geotermală și panouri solare integrate în construcție. Mai mult, vor fi instalate stații de încărcare pentru mașini electrice, vor fi disponibile metode de administrare pentru toate tipurile de deșeuri, iar suprafața de spațiu verde din totalul terenului va fi de 30%, în conformitate cu cerințele legale.

Vor nouă magazine în România

„România este țara cu cel mai mare potențial de dezvoltare din regiunea de Sud-Est a Europei și facem noi pași în procesul de expansiune în toată țara, nu numai în București. Plănuim să atingem un număr total de 9 magazine – cel mai mare număr de magazine din țările din regiunea de sud-est – cu o investiție totală de peste 500 de milioane de euro. Oamenii sunt foarte importanți pentru noi și cea mai frumoasă parte este faptul că vom crea 3.000 de locuri de muncă în România,” a adăugat Stefan Vanoverbeke.

Retailerul suedez  are pe listă Timişoara, Braşov, şi Cluj Napoca. Potrivit declaraţiilor oficialului companiei, IKEA caută teren pentru magazine în aceste oraşe, şi speră să deschidă aici în anii 2020-2021. 

Oficialul IKEA declara încă de anul trecut că vede un potenţial de nouă magazine pe piaţa locală, cu tot cu magazinul deschis în Băneasa, dar atunci nu a oferit detalii clare despre care sunt oraşele vizate pentru deschiderea de noi magazine. „Am început să ne uităm la terenuri în aceste oraşe, suntem în faza de analiză”, mai spune Stefan Vanoverbeke.

Magazinul IKEA din Băneasa a înregistrat vânzări de circa 515 mil. lei în anul de catalog septembrie 2015-august 2016, în creştere de 21,2% faţă de anul de catalog precedent. Aceasta este cea mai mare creştere înregistrată în România de la deschiderea magazinului, în martie 2007

O creştere de 140% a fost înregistrată pe segmentul comenzilor online, cu aproape 104.000 de comenzi. Cele mai multe comenzi online au venit din Bucureşti, urmat de Cluj, Timisoara, Iasi şi Constanţa.

Te-ar mai putea interesa și
Slovacia impune o nouă taxă producătorilor de energie electrică
Slovacia impune o nouă taxă producătorilor de energie electrică
Parlamentul Slovaciei a aprobat marţi o taxă specială de 90% asupra unor venituri din electricitate, pentru a acoperi ajutorul acordat de Guvern persoanelor afectate de creşterea facturilor la......
Compania franceză Tereos raportează un profit de 133 de milioane de euro, bazat pe scumpirea zahărului și etanolului
Compania franceză Tereos raportează un profit de 133 de milioane de euro, bazat pe scumpirea zahărului și etanolului
Producătorul de zahăr Tereos a raportat marţi rezultate semestriale solide, inclusiv profit net şi o creştere semnificativă ...
Aeroportul Internațional Galați – Brăila: A fost desemnat câștigătorul contractului pentru studiul de fezabilitate
Aeroportul Internațional Galați – Brăila: A fost desemnat câștigătorul contractului pentru studiul de fezabilitate
Marți, 6 decembrie, a fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construirii ...
Macron respinge polemicile declanșate de declarația sa privind garanțiile de securitate care ar trebui acordate Rusiei
Macron respinge polemicile declanșate de declarația sa privind garanțiile de securitate care ar trebui acordate Rusiei
Preşedintele francez Emmanuel Macron a respins marţi orice fel de polemică "acolo unde ea nu există", după afirmaţiile ...