1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

IKEA avertizează că două tipuri de ciocolată pe care le-a comercializat pot produce reacţii alergice

Retailerul suedez de mobilă IKEA îi informează pe clienții care au cumpărat ciocolată neagră CHOKLAD MÖRK 60% și CHOKLAD MÖRK 70% că prezența laptelui și a alunelor în compoziție nu este declarată suficient pe ambalajele produselor. Produsele pot reprezenta un risc pentru persoanele alergice la aceste produse.

27 iun, 2016 | ECONOMICA.net

Compania IKEA îi informează pe clienții care au cumpărat ciocolată neagră CHOKLAD MÖRK 60% și CHOKLAD MÖRK 70% că produsele sunt fabricate pe aceeași linie cu alte produse care conțin lapte și alune, astfel încât există posibilitatea ca persoanele alergice la lapte sau alune să manifeste reacții alergice în urma consumului celor două produse.

Potrivit companiei, aceste informaţii nu apar pe ambalajul produselor. "Persoanele care nu sunt alergice la lapte sau alune pot consuma ambele tipuri de ciocolată fără probleme", se menţionează în comunicat.

Compania IKEA invită persoanele alergice la alune sau lapte, care au cumpărat produse CHOKLAD MÖRK 60% și CHOKLAD MÖRK 70% aflate în termenul de valabilitate, să le aducă înapoi în magazinul IKEA din București, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru produs. 

Magazinul IKEA din București a vândut aproximativ 69.000 de bucăți din cele două produse și nu a înregistrat sesizări din partea consumatorilor. În prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai găsește la vânzare în magazinul IKEA din București. 

IKEA este o companie de retail mobilier și decorațiuni, de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. În august 2015, IKEA Group deținea 375 de magazine în 47 de țări sau teritorii, dintre care 47 de magazine erau francize deținute de alte companii decât IKEA Group.

Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a țară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group. 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO