IKEA deschide al doilea magazin în Bucureşti în 2018. Următoarele oraşe: Timişoara, Braşov şi Cluj

Retailerul suedez de mobilă şi decoraţiuni IKEA, care are momentan un singur magazin în România, în Bucureşti, a anunţat deschiderea unui al doilea magazin în Capitală, peste doi ani.
Andrada Ghira - mar, 01 nov. 2016, 08:42
IKEA deschide al doilea magazin în Bucureşti în 2018. Următoarele oraşe: Timişoara, Braşov şi Cluj
IKEA va deschide al doilea magazin din România în Bucureşti, la finalul anului 2018, a declarat, în conferinţă de presă, Stefan Vanoverbeke, Retail Manager pentru IKEA South East Europe. Investiţia în noul magazin, care va fi ampalasat în estul Capitalei, pe bulevardul Theodor Pallady, va fi de circa 80 de milioane de euro, care include şi terenul, potrivit oficialului IKEA.
Al doilea magazin Ikea din Bucureşti va fi cel mai mare din regiune, cu o suparafaţă construită de 36.000 de metri pătraţi. Cele 13,7 hectare pe Bulevardul Pallady, nr 57, cumpărate de la fondul de invesiţii Broad­hurst Investments, administrat de compania omului de afaceri Siminel Andrei, sunt un răspuns al companiei la o nevoie exprimată de foarte mult timp de cumpărătorii sătui să se înghesuie pe cei 26.000 de mp ai magazinului din Băneasa. Acest magazin este vizitat în fiecare an de peste 3 milioane de oameni. 
 
Magazinul IKEA din Băneasa a înregistrat vânzări de circa 515 mil. lei în anul de catalog septembrie 2015-august 2016, în creştere de 21,2% faţă de anul de catalog precedent.
 
Aceasta este cea mai mare creştere înregistrată în România de la deschiderea magazinului, în martie 2007.

Noi magazine în afara Bucureştiului 
 
O creştere de 140% a fost înregistrată pe segmentul comenzilor online, cu aproape 104.000 de comenzi. Cele mai multe comenzi online au venit din Bucureşti, urmat de Cluj, Timisoara, Iasi şi Constanţa.
Retailerul suedez intenţionează ca, pe termen mediu, să deschidă alte magazine în România, în alte oraşe, şi are pe listă Timişoara, Braşov, şi Cluj Napoca. Potrivit declaraţiilor oficialului companiei, IKEA caută teren pentru magazine în aceste oraşe, şi speră să deschidă aici în anii 2020-2021. 
 
Oficialul IKEA declara încă de anul trecut că vede un potenţial de nouă magazine pe piaţa locală, cu tot cu magazinul deschis în Băneasa, dar atunci nu a oferit detalii clare despre care sunt oraşele vizate pentru deschiderea de noi magazine. „Am început să ne uităm la terenuri în aceste oraşe, suntem în faza de analiză”, mai spune Stefan Vanoverbeke.

Cele mai vândute produse de la IKEA

Retailerul suedez a vândut în anul de catalog septembrie 2015- august 2016 17,3 milioane de produse, dintre care 79,5% au fost produse de mobilier și 20,5% accesorii și decorațiuni. Dintre obiectele de mobilier, familia BESTÅ pentru camera de zi a avut cel mai mare succes, cu peste 80.000 de produse vândute. În departamentul de decorațiuni și accesorii, familia de farfurii OFTAST a avut cele mai bune vânzări, cu peste 311.000 de bucăți.
 
Departamentul IKEA FOOD, format din restaurantul IKEA, Magazinul de Delicatese Suedeze și Bistro, a avut o creștere a vânzărilor de 7,4% față de anul anterior. În anul financiar 2016, vânzările IKEA FOOD au reprezentat 6,3% din vânzările totale ale IKEA România. În plus, magazinul IKEA din București a vândut cele mai multe prăjituri Almondy din lume (297.000 de bucăți). 
Te-ar mai putea interesa și
Autovit demarează o campanie dedicată mașinilor noi care implică „peste 100 de dealeri”
Autovit demarează o campanie dedicată mașinilor noi care implică „peste 100 de dealeri”
Autovit, platformă online din România dedicată vânzării și cumpărării de mașini, demarează o campanie prin care pune la dispoziția potențialilor clienți „peste 1200 de autoturisme cu......
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare din lume în condiţiile în care deţine active de peste 1.600 ...
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ...
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 10,8%, în perioada 1 ianuarie -29 februarie 2024, faţă ...