1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Imobiliare

Immofinanz a adus peste 82 de milioane de euro în firmele româneşti înainte de vânzarea către Logicor

Austriecii de la Immofinanz au majorat capitalul social al firmelor din România prin care au construit sau urmau să construiască proiecte logistice. Operaţiunea face parte din pregătirea firmelor pentru vânzarea către Logicor, subsidiară a Blackstone. 

05 mai, 2016 | | ECONOMICA.net

ECONOMICA.NET a identificat firmele Almera New Capital Investment, Log Center Sibiu, Log Center Brașov, Log Center Ploiești, Logistic Contractor, Arbor Corporation, Pantelimon II Development, Dacian Second şi Freeze 1 Development ca având noi acţionari: Corridor (CEE) Holdco B.V. şi Corridor (România) Holdco II B.V.

Pentru şase dintre aceste firme au fost operate majorări de capital consistente, în valoare totală de peste 82 de milioane de euro, potrivit calculelor ECONOMICA.NET pe baza datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. 

Astfel, Immofinanz a majorat pe 15 decembrie capitalul social al firmei Almera New Capital Investment cu 133,9 milioane de lei, adică 30,16 milioane de euro, cel al Log Center Braşov, cu 45,8 milioane de lei, adică 10,36 milioane de euro. 

Alte majorări au fost efectuate pentru firmele: Log Center Sibiu (7 milioane euro), Pantelimon II Development (peste 5 milioane euro) şi  Freeze 1 Development cu 3,4 milioane de euro. 

Cea mai recentă majorare, efectuată în luna martie a acestui an este pentru firma Log Center Ploieşti: 26,2 milioane de euro. Astfel, totalul majorărilor depăşeşte 82 de milioane de euro. 

CITEŞTE ŞI Cum pregăteşte Immofinanz vânzarea portofoliului logistic din România către Blackstone

Immofinanz a semnat în luna noiembrie a anului trecut un acord de vânzare a întregului portofoliu logistic pe care îl deţine, înclusiv proprietăţile din România. 

Tranzacția include toate cele 36 de proprietăți logistice finalizate, cu o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 1 milion mp, localizate cu precădere în Germania (24 proprietăți), dar și în Ungaria (5), România (3), Polonia (2), Slovacia (1) și Rusia (1). Logicor va plăti peste 305 de milioane de euro pentru achiziţia portofoliului. 

Suprafaţa închiriabilă totală a proprietăţilor din România este de 52.341 de mp., cu un grad de ocupare de 95,3%. Veniturile din chirii ale Immofinanz pentru proprietăţile industriale au fost de aproape 600.000 de euro în primul trimestru al anului fiscal 2015-2016, potrivit datelor din raprotul financiar al companiei.

CITEŞTE ŞI Se naşte un gigant imobiliar în Europa Centrală şi de Est: Immofinanz şi CA Immo vor să fuzioneze

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO