Dezvoltatorul Impact și-a dublat anul trecut profitul net, după vânzări în creștere față de 2023. Compania a vândut 329 de apartamente cu o valoare de circa 44 de milioane de euro. Pentru acest an, dezvoltatorul se așteaptă să încaseze 75 de milioane de euro din semnarea contractelor de vânzare cumpărare pentru apartamentele pre-vândute și disponibile la vânzare.
La finele anului trecut, Impact avea autorizații de construire pentru aproape 2.000 de apartamente, din care 250 erau în construcție în proiectul Geenfield. Oficialii companiei estimează că apartamentele din Greenfield vor fi finalizate în luna septembrie a acestui an, cu o valoare de piață de 36 de milioane de euro. După finalizarea acestora, va fi dat startul construcție altor 185 de apartamente.
În plus, compania se așteaptă să obțină anul acesta autorizația de construire și pentru proiectul Aria Verdi din București, aflat în faza finală de autorizare.
„De anul viitor ne vom apuca de proiectul de la Iași, care are 1.064 de apartamente pe care le vom realizata în patru faze, aproximativ 250 de apartamente in fiecare. Imediat ce obținem autorizația de construcție pentru proiectul Aria Verdi din Barbu Văcărescu, cu 850 de apartamente și spatii comerciale, ne vom apuca și de acest proiect pe care îl vom face în doua faze. Acest proiect are un cost de execuție de aproximativ 200 de milioane de euro fără teren, iar veniturile estimate se cifrează la 390-400 de milioane de euro”, a declarat Sebastian Câmpeanu, CEO Impact, în cadrul conferinței cu investitorii cu privire la publicarea rezultatelor financiare preliminare pentru 2024 și vizionată de Economica.net.
Despre proiectul Luxuria din zona Expoziției din Capitală, oficialul mai spune că până la finele lunii iunie se așteaptă ca toate apartamentele din proiect să fie vândute.
Proiectul rezidențial Greenfield Copou din Iași se află stadiu de reproiectare. Dezvoltatorul vrea să reproiecteze anumite soluții tehnice la subsol, dar și să renunțe la centralele termice de bloc în favoarea unei pentru întreg proiectul.
„Vrem să realizam niște economii foarte importante pe partea de costuri de dezvoltare și anticipăm ca toată această reproiectare și reautorizare să se finalizeze anul acesta, iar de anul viitor să intrăm în forță să construim”, a mai spus oficialul companiei.
Despre prețurile la locuințe, Câmpeanu spune că acestea vor crește în mod inevitabil pe fondul creșterii costului cu materialele de construcție, a creșterii costurilor cu manopera și a salariilor, datorită inflației.
„În prezent se destul de puține autorizații de construcție. Apreciem că există un stoc destul de limitat de apartamente disponibile la vânzare, fapt care va duce la o creștere a prețurilor. Dar, în general, atâta timp cât nivelul de trai și PIB-ul vor crește, prețurile la imobiliare va crește”, a mai declarant CEO-ul Impact.
Impact deține un portofoliu de terenuri în București, Constanța și Iași, de circa 71 ha, cu potențial de dezvoltare pentru încă 7.333 de locuințe în cinci proiecte noi sustenabile.