1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Împrumuturile băncilor spaniole de la BCE, la cel mai redus nivel din martie 2012

Băncile spaniole şi-au redus împrumuturile nete de la Banca Centrală Europeană (BCE), pentru a 13-a lună consecutiv, ajungând la cel mai scăzut nivel din martie 2012, reflectând stabilizarea pieţelor de capital în ultimele luni, transmit AFP şi Reuters.

14 oct, 2013 | Agerpres

Băncile spaniole au împrumutat în septembrie 244,2 miliarde de euro (331,2 miliarde de dolari) de la Banca Centrală Europeană (BCE), în scădere faţă de 249,3 miliarde de euro în august şi cel mai redus nivel din ultimele 18 luni.

Instituţiile de creditare din Spania au beneficiat de cererea solidă pentru obligaţiunile guvernamentale spaniole, după ce BCE a lansat anul trecut un program de achiziţionare de bonduri ale ţărilor din zona euro care se confruntă cu probleme.

În august 2012, instituţiile spaniole de creditare au împrumutat suma record de 411 miliarde de euro de la Banca Centrală Europeană, după ce în luna iunie 2012 ţările din zona euro au fost de acord să acorde Spaniei un împrumut de 100 miliarde de euro pentru sprijinirea sectorului bancar. Până acum au fost utilizate 41 miliarde de euro, iar aproape jumătate au mers la Bankia SA, a patra mare bancă a ţării.

Comisia Europeană a aprobat planurile de restructurare ale celor patru bănci spaniole naţionalizate. În schimbul ajutoarelor de 41 miliarde de euro, băncile spaniole naţionalizate vor trebui să-şi reducă bilanţurile cu peste 60% în următorii cinci ani, să elimine mai multe mii de locuri de muncă şi să-şi reorienteze activităţile.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO