În căutare de turiști, Bulgaria devine singura țară europeană care elimină restricțiile pentru turiștii români

Vânzările pentru litoralul bulgăresc au crescut în ultimele zile, în special cu ocazia perioadei de Sfânta Maria și nu numai. Au fost cazuri când hotelurile au primit sute de rezervări zilnic și au dublat gradul de ocupare de la o zi la alta. De altfel, bulgarii au eliminat de la 1 august prezentarea unei declarații pe propria răspundere, care era impusă românilor.
Economica.net - joi, 13 aug. 2020, 06:10
În căutare de turiști, Bulgaria devine singura țară europeană care elimină restricțiile pentru turiștii români

Tarifele practicate de agențiile de turism specializate pe Bulgaria sunt, la ora actuală, mai mici decât cele practicate de platforme de rezervări online renumite cu până la 50%. În general, hotelurile din sudul litoralului bulgăresc au tarife mai mici cu 10%-15% față de cele practicate în nord.

În prezent, prețul mediu la un hotel de 4 stele pe litoralul bulgăresc este de 610 de euro, calculat din rândul hotelurilor de calitate, majoritatea amplasate pe plajă, în apropierea acesteia sau cu servicii pe plajă. Serviciile sunt all inclusive, pentru 2 adulți si 1 copil. Pentru un hotel de 5 stele, cu aceleași condiții, tariful mediu per cameră este de 800 de euro.

Cel mai scump hotel este Reina del Mar din Obzor, cu 1.139 de euro de cameră per sejur, 5 nopți, 2 adulți și un copil, ultra all inclusive. Este unul dintre cele mai promițătoare proiecte hoteliere din Bulgaria, asemănător cluburilor turcești, cu mâncare bună, camere mari și spațioase și mult spațiu în general.

Potrivit consultanților Travel Planner, cel mai bun raport calitate preț  este de 647 de euro per sejur la Evrika Beach în sud, respectiv de 685 de euro la Grifid Bolero în nord. 

În medie, cu între 650 și 750 de euro per sejur camera, o familie poate achiziționa un pachet turistic de calitate, la un hotel bun, aproape de plajă, cu șezlonguri incluse în preț și servicii all inclusive sau ultra all inclusive. Însă pot apărea surprize plăcute și la 500 de euro.

Programul restaurantelor și barurilor de pe litoralul bulgăresc e normal, acestea fiind deschise și în interior. La 1 august, bulgarii au lansat un semnal clar de ridicare a restricțiilor, dată la care au eliminat prezentarea unei declarații pe proprie raspundere impusă românilor. Din acest motiv, nu ar trebui să ne așteptăm nici la noi restricții, nici la impunerea carantinei, în ceea ce privește destinația Bulgaria. De altfel, în prezent, principala grijă a românilor și principalul factor de decizie în privința unei destinații este impunerea carantinei la intrare sau la întoarcerea în țară.

„Ca o noutate, față de prima parte a pandemiei, turiștii români au început să meargă și în sudul litoralului bulgăresc, unde sunt resorturi mari, de calitate ridicată. Ne așteptăm în general ca această creștere mare să continue până în septembrie”, subliniază Sebastian Constantinescu, director general al agenției de turism Travel Planner.

Până la Sf. Maria, în mod normal cererea era pe creștere, apoi scădea la jumătate, săptămână de săptămână. Majoritatea turiștilor își rezervaseră deja vacanțele și așteptau să plece în concediu. În acest an, când mulți turiști nu au rezervat încă, specialiștii Travel Planner așteptându-se ca cererea să fie la un nivel mai ridicat față de anul trecut și pentru a doua parte a lui august – început de septembrie.

O dată cu creșterea cererii au început să scadă reducerile. Cele de 40% sunt tot mai rare, dar se practică în continuare reduceri de până la 30%.

„Până la finele lunii iulie a fost o perioadă când turiștii veneau direct cu bagajele la agenție. În prezent, după weekend-ul de Sf. Maria hotelurile au multe locuri libere, dar situația este foarte dinamică. Le recomand celor care vor să-și facă rezervările, să le facă măcar cu o săptămână înainte”, adaugă Sebastian Constantinescu.

În ultima vreme a crescut și cererea pentru hotelurile adults only din Bulgaria, turiștii căutând alternative la structurile de cazare din România și din Grecia.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...