1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Finanţe şi bănci

În ce bancă ține Gigi Becali banii familiei. Milionarul ar avea probleme din cauza unui dosar de spălare de bani

Într-o ieșire violentă la RTV, Gigi Becali, patronul FCSB, acuza ieri că a ajuns să nu mai aibă unde să țină banii familiei, pentru că este refuzat de toate băncile. Mai mult, Becali afirma că instituția de credit  care administra până acum acești bani, circa 33 de milioane de euro potrivit milionarului, i-a cerut să îi retragă în termen de 60 de zile. Astăzi, Becali a spus și numele băncii. Contextul este unul mai complicat decât pare și ar implica și dosarul de spălare de bani în care Gigi Becali a fost deja audiat, anul trecut.

19 feb, 2020 | | ECONOMICA.net

Ar fi vorba despre Raiffeisen, instituție de credit ai cărei reprezentanți, întrebați ieri despre  situația descrisă de Becali, au arătat că nu pot furniza astfel de informații, având în vedere restricțiile privind secretul bancar și că, oricum, nu știu pe de rost toți clienții. 

Concret, Becali a spus, la RTV, că banca unde ținea banii familiei l-au anunțat pe el și pe soția sa că trebuie să retragă sumele în maximum 60 de zile.

Pe de o parte, Raiffeisen a început încă din toamna anului trecut un proces de desființare a depozitelor în euro, în contextul unui exces de lichiditate.

În cazul lui Gigi Becali, situația ar putea fi, însă, mai complicată, deoarece, așa cum  a afirmat chiar patronul FCSB, nici o altă bancă nu acceptă să îi deschidă un cont de depozit.

Aceste măsuri, afirmă surse din mediul bancar, au legătură cu dosarul de spălare de bani în care Becali este urmărit penal. Procurorii ar fi instituit deja sechestru pe conturile sale. Prejudiciul imputat milionarului este de peste 180 de milioane de lei, sumă foarte apropiată de cei 33 de milioane de euro despre care Becali spune că îi avea în Raiffeisen.

De altfel, patronul FCSB nu neagă faptul că ce i s-a întâmplat poate avea legătură cu dosarul. " Probabil că e vorba de asta. Ordonanta asta a fost desființată de un judecător , a fost sechestru pe toate conturile mele. Instanța spune că se ridică sechestrul pe toate bunurile prezente și viitoare. judecătorul spune că e suspect de spalare. Nici macar suspect nu sunt. Cum să mai fiu și inculpat", a firmat Gigi Becali.

 

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO