1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

News

În ce magazine vom găsi etichete duble

Începând cu 1 iunie, patru mari retaileri activi pe piaţa locală vor afişa două preţuri la raft, pentru a marca astfel diferenţele după aplicarea cote reduse de TVA la produsele alimentare.

06 mai, 2015 | ECONOMICA.net

Kaufland, Carrefour, Cora şi Selgros vor afişa la raft, începând cu 1 iunie, atât preţul produselor alimentare cu TVA de 24% cât şi cel cu TVA de 9%, potrivit unui anunţ al Guvernului, în urma discuţiei cu marii retaileri. Modul de afişare al preţurilor are legătură cu reducerea TVA la 9% la produsele alimentare, începând cu această dată. Billa, Metro, Profi şi Auchan vor lua o decizie privind etichetarea la raft în zilele următoare "Cora, Kaufland, Selgros şi Carrefour şi-au luat angajamentul de afişare a preţului vechi/ preţul nou, începând cu 1.06.2015", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Totodată, Carrefour şi Auchan s-au angajat să îngheţe preţurile produselor alimentare până la intrarea în vigoare a noii legislaţii şi să promoveze produsele româneşti. la această măsră ar putea adera şi Kaufland, care ia în calcul această măsură, dar nu s-a decis.

Tot ca urmare a reducerii TVA la alimente, Asociatia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) s-a angajat să monitorizeze preţurile la carne şi să le facă publice.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO