În doi ani, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va avea compartiment de Radioterapie Oncologică

Guvernul investeşte 150 de milioane de lei în extinderea secţiei de Oncologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti cu un compartiment de Radioterapie Oncologică, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern, lansat în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii. Noul compartiment va fi amplasat într-un corp subteran care va fi gata în doi ani.
Cristina Şomănescu - mie, 12 feb. 2014, 14:58
În doi ani, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va avea compartiment de Radioterapie Oncologică

MS plănuieşte construcţia unui corp subteran, între corpurile A1 şi A2 ale spitalului, complet îngropat, cu o suprafaţă de 1.440 metri pătraţi, în care vor fi amplasate bunkerele acceleratoarelor, RMN-ului, simulatorului şi aparatelor de brahiterapie, radioterapie şi spaţiile anexă, precum şi două scări de acces şi două lifturi pentru accesul în subsol.

Compartimentul de Radioterapie Oncologică va avea o capacitate de 17 pacienţi pe zi la radioterapie şi 120 de pacienţi pe zi la chimioterapie.

Investiţia va fi finanţată de la bugetul de stat şi din surse legal constituite, conform programului de investiţii publice aprobate, potrivit legii.

Având în vedere dimensiunea, complexitatea şi urgenţa pe care o reprezintă cancerul ca problemă prioritară de sănătate publică, a fost necesară extinderea secţiei de Oncologie, prin completarea structurii acesteia cu un compartiment de Radioterapie. Numărul internărilor de bolnavi oncologici la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a crescut de la 2.388 de internări în anul 2006, la 14.668 de internări în anul 2011, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Radioterapia este una dintre principalele metode de tratament pentru bolile oncologice, aplicată la majoritatea pacienţilor cu neoplazii (aproximativ 75% din totalul pacienţilor cu cancer fac tratament prin iradiere, cu rol curativ sau paliativ, pe parcursul evoluţiei bolii).

Administrarea radioterapiei creşte rata de control local, fiind strâns corelată cu creşterea semnificativă a duratei de viaţă pentru un număr important de pacienţi, spun oficialii Ministerului Sănătăţii în nota de fundamentare a HG.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...