CNAIR: În două săptămâni am putea afla primii constructori ai Autostrăzii Sibiu-Piteşti

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ar putea anunţa constructorii secţiunilor 1 şi 5 ale Autostrăzii Sibiu – Piteşti în prima parte a lunii februarie, a spus pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR. 
Anemona Andone - J, 31 ian. 2019, 19:46
CNAIR: În două săptămâni am putea afla primii constructori ai Autostrăzii Sibiu-Piteşti

„Facem eforturi ca, în cel mai scurt timp, în prima parte a lunii februarie, să anunţăm câştigătorii”, a declarat reprezentantul CNAIR.

Anterior, directorul general al CNAIR Narcis Neaga declara pentru News.ro că vor fi anunţaţi în câteva zile câştigătorii licitaţiilor pentru autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunile 1 şi 5.

Secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti au fost lansate la licitaţie în vara lui 2017 iar pentru execuţia lor CNAIR a primit nouă oferte (secţiunea Sibiu – Boiţa), respectiv opt oferte (secţiunea Curtea de Argeş – Piteşti).

La finele anului trecut, Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a emis acordul de mediu pentru Autostrada Sibiu – Pitești. Acest document deblochează practic cel mai important proiect rutier al României, așteptat și de cea mai mare companie din țară, producătorul auto Dacia.

Pe lângă stabilirea constructorilor de la capetele autostrăzii, după obţinerea acordului de mediu poate fi lansată licitaţia pentru proiectarea şi construirea lotului 4. În ceea ce priveşte sectoarele dificile din munţi, CNAIR va scoate la licitaţie studii suplimentare. Într-un scenariu optimist, loturile 2 şi 3 ar putea fi scoase la licitaţie pentru construcţie anul acesta, iar într-un scenariu pesimist, abia în 2020.

Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), potrivit unui document postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

Te-ar mai putea interesa și
Potențialul efect negativ al tarifelor impuse de Trump poate genera recesiune
Potențialul efect negativ al tarifelor impuse de Trump poate genera recesiune
România este singura țară din regiune în care volumul exporturilor de servicii în SUA a depășit volumul exporturilor de bunuri în SUA în ultimii zece ani, arată o analiză a economistului......
Softronic a livrat CFR Călători încă două locomotive modernizate prin PNRR: „Regele Carol I” și „Simion Mehedinți”
Softronic a livrat CFR Călători încă două locomotive modernizate prin PNRR: „Regele Carol I” și „Simion ...
Softronic Craiova a livrat încă două locomotive, a cincea și a șasea, din cadrul contractului de modernizare semnat ...
Când se va împrumuta iar România pe piețele externe. Șeful Trezoreriei: După ce se anunță măsurile fiscale. Vom analiza și condițiile de piață
Când se va împrumuta iar România pe piețele externe. Șeful Trezoreriei: După ce se anunță măsurile fiscale. Vom ...
Ștefan Nanu, directorul direcției Trezorerie din Ministerul Finanțelor, a anunțat , cu ocazia listării pe BVB a noilor ...
Milioane de clienți casnici de energie ar putea primi subvenții, după 1 iulie. Ce spune Burduja
Milioane de clienți casnici de energie ar putea primi subvenții, după 1 iulie. Ce spune Burduja
Ministerul Energiei are în lucru mai multe scenarii pentru sprijinirea consumatorilor vulnerabili după 1 iulie, iar cel ...