1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Imobiliare

În septembrie, în Bucureşti, s-au majorat doar prețul mediu de vânzare al apartamentelor cu trei camere şi chiriile cerute pentru garsoniere

Doar două categorii de locuinţe au înregistrat creşteri de preţ, respectiv, a valorii chiriilor medii în septembrie, din București, potrivit portalului anunţul.ro. Acestea sunt apartamentele cu trei camere scoase la vânzare care au înregistrat o majorare a preţului mediu de listă cu 1,59% şi au ajuns la cea mai mare valoare medie din acest an, 93.071 euro, şi garsonierele ale căror chirii medii solicitate de proprietari au crescut cu 1,53%, la 265 euro/lună. În rest, la toate apartamentele noi sau vechi de pe piață au apărut reduceri de prețuri sau chirii medii.

07 oct, 2020 | | ECONOMICA.net

Astfel, prețurile medii cerute la vânzarea garsonierelor din București s-au redus cu 0,61%, la 42.923 de euro, cu circa 1.000 de euro sub nivelul maxim înregistrat anul acesta, iar prețurile medii solicitate pentru apartamentele cu două camere au pierdut 0,91% și au ajuns la 64.053 de euro, cu 1.200 de euro sub nivelul maxim din februarie 2020.

Citește și: Assembly Research: România ar putea inregistra pierderi de 2,56 de miliarde de euro, dacă va intarzia cu 3 ani implementarea retelei 5G

În cazul apartamentelor cu trei camere apare singura creștere de preț, de 1,59%, la 93.071, cel mai ridicat nivel din 2020, dar piața revine la tendința de scădere din accest an pentru apartamentele cu 4+ camere, al căror preț mediu s-a redus cu 1,69%, la 130.720 euro, mult sub nivelul maxim de 144.052 euro din aprilie 2020.

Apartamentele de închiriat, aceeași situație 

Și pe piața chiriilor situația e identică, doar tipul de apartament diferă. Astfel, garsonierele cu câștigat la chiria medie 1,53% și se cer acum 265 de euro în medie. În același timp, însă, pentru apartamentele cu două camere, chiria solicitată s-a redus cu 1,84%, la 373 de euro/lună, cel mai redus nivel din ultimul an, iar chiriile medii cerute pentru apartamentele cu trei camere a scăzut, în premieră, sub 500 de euro/lună, mai exact la 494 euro/lună, cu circa 50 de euro/lună sub nivelul cel mai ridicat înregistrat în ultimele 12 luni.

Citește și: Doi afacerişti gorjeni au cumpărat terenul firmei Construcţii Feroviare Bucureşti din Sectorul 1

În fine, chiriile medii cerute pentru apartamentele cu patru camere+ au înregistrat cea mai mare scădere de pe piață, de 8,23%, la 736 euro/lună, din nou cel mai mic nivel din ultimele 12 luni pe piața din București.

Evoluția prețurilor și a valorii chiriilor de pe piața rezidențială vor depinde în continuare atât de situația financiară a cererii, dar și de optimismul acesteia, în perioade grele din punct de vedere economic, piața imobiliară în general pierde din atractivitate, investițiile și achizițiile scad, ca, de altfel, și cererea pentru chirii. De aceea, se poate estima că și în lunile care urmează incertitudinea se va păstra pe ambele segmente ale pieței rezidențiale, iar prețurile și chiriile vor oscila între anumite limite, care le asigură o minimă profitabilitate. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO