Încă 10 kilometri de autostradă, pregătiţi pentru tăiatul panglicii. Inaugurarea depinde de Guvern, dar şi de constructorul unui lot vecin VIDEO

Încă un lot de 10 kilometri din autostrada Târgu Mureș - Câmpia Turzii se află în faza finală de realizare, anunţă oficialii de la Drumuri. Acesta va fi deschis însă circulaţiei doar dacă va fi realizată breteaua de acces pe autostradă de pe un lot vecin şi dacă Guvernul va aproba noul regulament pentru efectuarea recepţiilor de autostrăzi.
Anemona Andone - joi, 18 oct. 2018, 18:43
Încă 10 kilometri de autostradă, pregătiţi pentru tăiatul panglicii. Inaugurarea depinde de Guvern, dar şi de constructorul unui lot vecin VIDEO

Lotul Ungheni – Ogra de pe șantierul Autostrăzii A3, sectorul cuprins între Târgu Mureș și Câmpia Turzii, se află în faza finală de realizare. Pe cei 10 km, constructorul a așternut deja straturile finale de asfalt și lucrează la finisaje, cum ar fi montarea de parapete de siguranța sau marcaje orizontale, spun reprezentanţii Direcţiei de Drumuri şi Poduri Braşov, într-o postare pe Facebook din 12 octombrie (video jos).

Lotul de 10 kilometri este construit de către austriecii de la Strabag şi este al doilea din Autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii pregătit pentru inaugurare, după lotul Ogra – Iernut (3,6 kilometri), finalizat deja de către nemţii de la Geiger.

Cele două loturi riscă însă să ajungă autostrăzi-muzeu, adică să nu poată fi deschise circulaţiei dacă nu se finalizează şi breteaua de acces de la Nodul Iernut, aflat pe lotul vecin al constructorului italian Astaldi.

Conform informaţiilor Economica.net, pe lângă breteaua de acces pe autostradă de la Nodul Iernut, se poartă negocieri pentru construirea unui sens giratoriu la capătul bretelei, care va fi util şi unui mare retailer cu depozit în zonă.

Pe lângă finalizarea acestor lucrări de pe lotul italienilor de la Astaldi, este necesară şi aprobarea în Guvern a noului regulament de efectuare a recepţiilor. Acesta permite recepţia unor lucrări din tronsoane de autostradă nefinalizate.

Şi pasionaţii de autostrăzi din cadrul Asociaţiei Pro Infrastructură (API), care au realizat o filmare de la bordul maşinii pe lotul de 10,1 km dintre Ungheni (Aeroport Târgu Mureș) și Ogra, spun că acesta intră în linie dreaptă. Ei adaugă că „este fezabil ca lucrările să fie finalizate substanțial în 2018″.

„Antreprenorul general (Strabag) așterne în aceste zile stratul de uzură pe ultimele porțiuni întârziate. În perioada imediat următoare vom avea marcaje, indicatoare și restul parapetelor de protecție. Sectorul vecin (3,6 km între Ogra și Iernut) executat de Geiger este 100% finalizat și s-a efectuat deja pre-recepția. Din păcate, așa cum am zis încă din 2017 în repetate rânduri, nodul Iernut (aflat pe lotul celor de la Astaldi), care include pasajul DN14A peste A3 și calea ferată, nu va fi gata în 2018. Nici bretelele necesare pentru accesul pe autostradă nu vor fi terminate„, spun reprezentanţii API.

Reprezentanţii API mai spun că noul sens giratoriu de la Iernut ar putea crea o problemă de siguranță rutieră deoarece girația este foarte aproape de trecerea la nivel cu calea ferată.

„Rămâne de văzut dacă Poliția Rutieră va fi de acord și dacă se va considera oportună această descărcare temporară pentru că unii șoferi ghinioniști vor fi nevoiți să stea la barieră 10-15 minute până trece trenul, anulând astfel timpul câștigat și creând o situație periculoasă cu vehicule care staționează pe aliniamentul autostrăzii”, mai spun reprezentanţii API.

Reamintim că anul acesta au mai fost deschişi circulaţiei cei 29 de kilometri ai loturilor 3 şi 4 din Autostrada Sebeş – Turda (A10), Nodul Gilău şi cei 8,7 kilometri ai tronsonului Gilău – Nădăşelu (A3). 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...