1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Începe pre-recepţia a 10 km de autostradă. Deschiderea circulaţiei depinde de construcţia unui giratoriu şi de Poliţie

Miercuri, 21 noiembrie 2018, a demarat pre-recepția lotului de 10 kilometri din Autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii construit de austriecii de la Strabag, au spus pentru Economica.net repezentanții CNAIR. Noua şosea va fi deschisă circulaţiei dacă va fi realizat un giratoriu şi dacă Poliţia va permite circulaţia prin acesta, spun reprezentanţii Asociației Pro Infrastructură.

20 noi, 2018 | | ECONOMICA.net

Reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-au deplasat miercuri pe lotul Ungheni - Ogra pentru inspecția preliminară în vederea efectuării recepției, spune Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvant al CNAIR.

Informații că mai multe echipe de la Drumuri fac verificări pe lotul Ungheni – Ogra au apărut și pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură.

"Pe lotul lui Strabag sunt 4 echipe de la DRDP Iaşi, Timişoara, Braşov şi Cluj care fac măsuratori de planeitate. În plus, au luat şi cateva seturi de carote", menţionează un membru API.

Chiar dacă procesul recepţiei lotului Strabag este demarat, noua autostradă ar putea fi deschisă circulaţiei până la sfârşitul anului dacă şi constructorul italian Astaldi va realiza un giratoriu temporar la Iernut, spune Ionuţ Ciurea, directorul executiv al API.

Potrivit lui, circulaţia prin noul sens giratoriu de la Iernut va trebui aprobată şi de către Poliţie, având în vedere că ar putea crea o problemă de siguranță rutieră, din cauză că este foarte aproape de trecerea la nivel cu calea ferată.

Giratoriul temporar ar urma să fie construit chiar la capătul autostrăzii, la intersecţia dintre A3 şi DN 14 şi la 50 de metri de calea ferată, explică Ionuţ Ciurea. 

El estimează că în primăvară Astaldi va finaliza şi bretelele de la Iernut, urmând ca abia spre sfârşitul anului viitor să fie gata întregul nod, care include pasaj peste autostradă şi calea ferată.

Lotul de 10 kilometri construit de Strabag este al doilea din Autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii pregătit pentru inaugurare, după lotul Ogra – Iernut (3,6 kilometri), finalizat deja de către nemţii de la Geiger.

Pe lângă lucrările la Nodul Iernut şi acordul Poliţiei, pentru deschiderea circulaţiei pe loturile Strabag şi Geiger mai era necesară şi aprobarea noului regulament de efectuare a recepţiilor. Guvernul a aprobat recent noul regulament care permite recepţia unor lucrări din tronsoane de autostradă nefinalizate.

Reamintim că anul acesta a mai fost deschisă circulaţia pe loturile 3 şi 4 din Autostrada Sebeş - Turda (A10), Nodul Gilău şi pe cei 8,7 kilometri ai tronsonului Gilău - Nădăşelu (A3). 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO