1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Încă o franciză imobiliară din SUA încearcă piaţa din România

Compania de franciză imobiliară ERA vrea să ajungă la o reţea de 35 de birouri în trei ani, pe o piaţă în care succesul francizelor în imobiliare încă se lasă aşteptat. 

10 noi, 2015 | | ECONOMICA.net

Compania americană ERA, una dintre cele mai mari reţele de franciză imobiliară la nivel global şi-a deschis birou şi în România. Pe termen scurt, de trei ani, ERA vrea să ajungă la o reţea de 35 de birouri în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Pe o perioadă de zece ani, compania vrea să ajungă la 100 de birouri. La fel cum vrea şi Răzvan Cuc, cel care deţine master franciza pentru Re/Max în România.

"Sunt trei lucruri pe care le analizăm şi pe care le luăm un calcul atunci când intrăm pe o piaţă nouă. Primul este numărul de tranzacţii. În al doilea rând, ne uităm şi la preţurile locuinţelor, ce se întâmplă, scad, cresc sau se stabilizează. Şi al treilea lucru important este în cât timp se vinde o prorprietate. Spre exemplu, datorită crizei din 2008, am fost nevoiţi să închidem birourile din Irlanda, Spania şi Grecia", spune Francois Gagnon, directorul ERA Europa. 

Planurile par măreţe pentru o piaţă imobiliară precum cea din România, unde mai multe francize, precum Re/Max, Century 21 Hirsh au tras oblonele datorită crizei. Nici revigorările francizelor, prin schimbarea proprietarilor, odată cu dezgheţul pieţei rezidenţiale nu par să aducă succesul anticipat. 

Spre exemplu, omul de afaceri Răzvan Cuc a preluat master franciza Re/Max pentru România şi în urmă cu un an spunea că până la sfârşitul lui 2014 va ajunge la o reţea de 12, iar pentru 2015 reţeaua va ajunge la 27 de birouri. În octombrie 2015, Re/Max avea 13 agenţii, dar planurile sunt optimiste şi sunt la fel: 110 birouri pentru următorii zece ani. 

O altă franciză, tot cu rădăcini în SUA şi care nu a prins, a fost lansată în 2008. Francizele Century 21 aveau să se închidă rând pe rând. Anul acesta, pachetul majoritar al Century 21 a fost preluat de Cosmin Grecu.  

Singura franciză care a prins rădăcini în România şi care a rezistat crizei este Coldwell Banker, care numără 45 de agenţii în toată ţara. 

Directorul ERA România, bulgarul Valentin Krastev, spune că poartă discuţii cu 20 potenţiali francizori. ERA este un francizor la nivel global şi a luat fiinţă în 1971 în SUA. În prezent, compania are 2.300de agenţii în 35 de ţări din toată lumea. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO