1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Încă o victorie pentru turci în România: după Timişoara, Bozankaya câştigă şi contractul pentru 16 tramvaie la Iaşi

Turcii de la Bozankaya au fost declaraţi câştigătorii licitaţiei Primăriei Iaşi pentru achiziţia a 16 tramvaie, potrivit presei locale. Anul acesta, turcii au mai câştigat contract şi pentru livrarea de tramvaie cu autonomie în Timişoara.

04 noi, 2019 | ECONOMICA.net

Bozankaya a câştigat licitaţia pentru furnizarea a 16 tramvaie noi la Iaşi, cu un preţ de 140,8 milioane de lei, mai mic decât cel oferit de rivalii polonezi de la Pesa, scrie "Ziarul de Iaşi".

Amintim că Primăria Iaşi primit până la termenul limită din 26 august două oferte la licitaţia pentru achiziţia a 16 tramvaie, cu o valoare estimată de 142,72 de milioane de lei (30 de milioane de euro). Acestea au provenit de la turcii de la Bozankaya şi polonezii de la Pesa.

Primăria Iaşi a relansat pe 2 iulie licitaţia pentru achiziţia a 16 tramvaie de 26 metri lungime, după ce precedenta s-a anulat automat din cauză că nu au fost depuse oferte.

Tot pentru Iaşi, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a lansat la rândul său o licitaţie pentru 16 tramvaie de 30 de metri lungime. La această licitaţie, a fost depusă o singură ofertă, din partea polonezilor de la Pesa. 

Polonezii de la Pesa au concurat cu turcii de la Bozankaya şi la licitaţia organizată de Primăria Timişoara. Contractul pentru cele 16 tramvaie articulate, cu baterii, din oraşul de pe Bega a fost câştigat tot de către Bozankaya.

Citeşte şi Harta tramvaielor noi din România: două treimi ar putea fi cumpărate din Turcia FOTO

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO