1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Încă un eşec pentru Dinu Patriciu. Îşi închide firma de brokeraj, dezamăgit de piaţă

Firma de brokeraj Fairwind Securities, deţinută de omul de afaceri Dinu Patriciu, şi-a anunţat clienţii că se va retrage din activitatea de tranzacţionare. „Este o decizie pur economică, ca urmare a pieţei foarte slabe şi a comisioanelor derizorii, ca şi a lipsa unei perspective care să justifice finanţarea afacerii“, a declarat unul din oficialii Fairwind Securities, pentru ECONOMICA.NET.

12 iul, 2013 | | ECONOMICA.net

Fairwind Securities mulţumeşte clienţilor săi într-o notă de adio, punând retragerea din „activitatea de tranzacţionare“ pe seama si­tuaţiei  „foarte slabe“ de pe pieţele de capital.

„Este o decizie pur economică a acţionarului majoritar (Dinu Patriciu, n.r.), ca urmare a pieţei foarte slabe,  a comisioanelor derizorii care pot fi încasate, ca şi a lipsei unei perspective care să justifice finanţarea afacerii până la atingerea unui volum de activitate rezonabil“, a declarat unul din oficialii Fairwind Securities, pentru ECONOMICA.NET.

Fairwind Securities este a 36-a din cele 45 de case de brokeraj active de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) , după valoarea tranzacţiilor intermediate în acest an, de nici 19 milioane de lei. Anul trecut cota de piaţă a companiei a fost de 0,3% din tranzacţiile cu ac­ţiuni de pe bursa de la Bu­cu­reşti, faţă de 0,95% în 2008.

Dinu Patriciu a intrat furtunos pe piaţa de capital, odată cu preluarea rafinăriei Petromidia, care avea să devină Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC). Transferul de pe piaţa Rasdaq a companie, pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) i-a adus magnatului român şi un proces privind manipularea pieţei.

Vânzarea Grupului Rompetrol, în august 2007, l-a făcut miliardar în dolari pe Dinu Patriciu, care a cumpărat firma de brokeraj UniCredit Securities, actuala Fairwind.

Achiziţia s-a produs în 2008, anul declanşării unei lungi prăbuşiri bursiere, din care Fairwind nu a putut să câştige.

Peste 30 de firme de brokeraj s-au închis sau au ieşit de pe bursă, printre acestea numărându-se nume sonore precum ING şi UniCredit CA IB Securities, în 2012.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO