1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Extern

Încrederea în economia zonei euro a scăzut la cel mai redus din octombrie 2016

Încrederea investitorilor în economia zonei euro a scăzut în iunie pentru a cincea lună consecutiv, la cel mai redus nivel din octombrie 2016, din cauza îngrijorării provocate de guvernul anti-sistem care a venit la putere în Italia şi conflictul comercial cu Statele Unite, transmite Reuters, citat de News.ro

05 iun, 2018 | News.ro

Indicele Sentix pentru zona euro a scăzut la 9,3, de la 19,2 în luna mai, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters anticipau un declin la 18,4.

Scăderea a fost provocată de evaluarea mai slabă dată de investitori condiţiilor actuale şi aşteptărilor mai scăzute referitoare la economie, care au coborât la cel mai scăzut nivel din august 2012.

"Noul guvern din Italia provoacă o mare îngrijorare legată de zona euro, în rândul investitorilor", a scris într-o notă Manfred Huebner, director general la Sentix.

Vineri, o coaliţie guvernamentală formată din două partide, considerată în general ca ostilă euro, a venit la putere în Italia, calmând pieţele îngrijorate de perspectiva organizării unor noi alegeri care s-ar fi putut transforma într-un referendum referitor la apartenenţa la zona euro a ţării.

Dar investitorii au rămas îngrijoraţi pentru că reprezentanţii coaliţiei promit majorarea cheltuielilor, reducerea taxelor şi contestarea regulilor fiscale ale UE, ceea ce ar putea duce la creşterea datoriilor Italiei.

Indicele Sentix pentru Germania a scăzut pentru a cincea lună consecutiv, din cauza factorilor negativi cu care se confruntă economia, provocaţi de tarifele americane pentru importurile de oţel şi aluminiu din UE, care au intrat în vigoare la 1 iunie, potrivit News.ro

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO