1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

ING Groep a obţinut 974 milioane dolari din vânzarea de acţiuni ale diviziei de asigurări din SUA

ING Groep, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a obţinut circa 974 de milioane de dolari (706 milioane euro) prin vânzarea de acţiuni ale diviziei de asigurări din Statele Unite, în urma căreia şi-a redus participaţia la aceasta la 59%, relatează Bloomberg.

24 oct, 2013 | Mediafax

Grupul a vândut 33 de milioane de titluri ale diviziei de asigurări din New York, ING US, pentru 29,5 dolari pe unitate. Acţiunile ING US au fost cotate la închiderea de miercuri de la bursa din New York la 29,61 dolari pe unitate.

ING Groep va renunţa treptat la operaţiunile pe piaţa mondială a asigurărilor şi a managementului investiţiilor pentru a respecta termenii unui acord de bailout din 2008. Grupul olandez deţinea la ING US o participaţie de 71%, în luna mai, după ce a vândut acţiuni la preţul de 19,5 dolari pe unitate, într-o ofertă publică iniţială.

Grupul olandez a convenit cu autorităţile europene de reglementare să vândă în acest an cel puţin 25% din acţiunile la divizia americană, peste jumătate până la sfârşitul anului 2014, iar restul deţinerii până la sfârşitul lui 2016.

ING Groep trebuie ca până la sfârşitul anului 2018 să finalizeze vânzarea operaţiunilor internaţionale de asigurări.

ING U.S, care va fi redenumită Voya Financial, avea la 30 iunie circa 13 milioane de clienţi şi 7.000 de angajaţi. Între companiile concurente se află MetLife şi Prudential Financial, cei mai mari asigurători din Statele Unite.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO