ING lansează în premieră în România creditul de nevoi personale complet online. Poţi obţine banii în 15 minute

ING România a anunţat, marţi, lansarea primului credit de nevoi personale instant, complet online. Creditul poate fi obţinut prin Home'Bank, platforma de internet banking a ING, şi se bazează pe semnătura electronică, echivalentul semnăturii olografe.
Economica.net - mar, 12 sept. 2017, 11:07
ING lansează în premieră în România creditul de nevoi personale complet online. Poţi obţine banii în 15 minute

Creditul online are aceleaşi caracteristici cu împrumutul de consum care poate fi obţinut în sucursalele ING, cu aceleaşi condiţii şi costuri, cu o valoare maximă de 90.000 de lei, şi nu necesită documente suplimentare, precizează banca într-un comunicat.

Totodată, ING promite că banii pot fi obţinuţi în doar 15 minute.

Noul credit va fi disponibil treptat, în Home’Bank, în următoarele două săptămâni, pentru cei 1,3 milioane de clienţi activi ING.

Creditul online este posibil datorită protocolului de lucru cu ANAF şi a semnăturii electronice certificate, care are aceeaşi valoare legală cu semnătura fizică.

Procedura şi condiţii

În procesul de a obține creditul, clientul ING solicită emiterea unui certificat digital de către InfoCERT SPA Italy, prin intermediul Home’Bank, pe care îl va folosi pentru a semna termenii și condițiile creditului. InfoCERT SPA Italy este cea mai mare autoritate de certificare din Europa, colaborează cu Comisia Europeană și sprijină companiile să inoveze modul de a interacționa cu clienții și procesele operaționale, prin soluții digitale. Obținerea semnăturii electronice certificate este gratuită pentru clienții ING și se realizează instantaneu, notează banca.

„Mă bucură faptul că în ING România am găsit o soluție pentru a oferi credite de nevoi personale instant și online, iar clienții noștri pot de acum experimenta cum este să obțină acest credit într-un mediu online de la un capăt la altul al operațiunii. La ING, credem că serviciile bancare trebuie să fie simple, accesibile și adaptate unui nou tip de client, mai exigent, care preferă acest mediu.

Pornind de la această premisă, am lansat în ultimii doi ani mai multe produse și servicii disponibile în Home’Bank, care fac bankingul mai ușor sau, mai degrabă, transformă internet banking-ul într-o aplicație mai cuprinzătoare. Prin aplicație clienții pot realiza diverse operațiuni bancare precum transferuri de bani, deschiderea depozitelor sau conturilor de economii sau pot cumpăra fonduri mutuale pe care le verifică în timp real. Pe de altă parte au beneficii conexe care le permit să își cumpere vinieta, să reîncarce creditul de pe telefonul mobil, să își centralizeze cardurile de client fidel de la diverși comercianți în aplicația Fidelity Card din Home’Bank sau pot beneficia de reduceri în ING Bazar”, declară Daniel Llano Manibardo, Head of Retail ING Romania.

Clientul trebuie să completeze datele personale şi să obţină semnătura electronică certificată. Apoi, banca verifică la ANAF şi Biroul de Credit solvabilitatea clientului. Urmează semnarea electronică a documentelor de împrumut, după care suma aprobată este transferată în contul curent al clientului. Toate documentele sunt transmise pe email.

Pentru a îndeplini criteriile de eligibilitate, clientul trebuie să aibă cel puțin 18 ani, să fi fost angajat timp de cel puțin un an și cel puțin 6 luni la actualul angajator, să aibă venituri stabile (salariu sau pensie) raportate la ANAF, de minimum 1.000 de lei.

Costuri

Clientul trebuie să achite o taxă de analiză de 200 de lei, iar dobânda anuală aferentă creditului variază între 8,25% și 11,95%. Aceasta este determinată de veniturile clientului încasate în contul său ING, de alegerea asigurării și de valoarea împrumutului. Pentru obținerea semnăturii electronice calificate, ING nu percepe costuri suplimentare.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...