1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

ING şi-a vândut divizia de asigurări de viaţă din Coreea de Sud pentru 1,27 miliarde de euro

Grupul olandez de servicii financiare ING a anunţat că a finalizat vânzarea diviziei sale de asigurări de viaţă din Coreea de Sud (ING Life Korea) către fondul de private equity MBK Partners, într-o tranzacţie evaluată la 1,27 miliarde de euro, transmite AFP.

26 dec, 2013 | Agerpres

Cu toate acestea, ING a subliniat că această tranzacţie i-a provocat pierderi de un miliard de euro, din care 950 milioane de euro au fost înregistrate deja în rezultatele pentru trimestrul al treilea.

În urma acestei tranzacţii, ING mai deţine o participaţie indirectă de 10% la ING Life Korea, companie care are 1.000 de angajaţi şi deserveşte 1,3 milioane de clienţi.

MBK Partners are birouri la Seul, Tokyo, Shanghai şi Hong Kong. Fondul are în portofoliu aproximativ 20 de companii şi gestionează un capital de peste opt miliarde de dolari.

Pentru ING această tranzacţie face parte din programul său de restructurare în vederea rambursării ajutoarelor de stat în valoare de 10 miliarde de euro pe care le-a primit în urma crizei financiare din 2008. Până acum, ING a rambursat statului olandez peste 11,5 miliarde de euro în contul creditului pe care l-a primit în luna octombrie 2008 şi estimează că va mai face două plăţi de 1,1 miliarde de euro fiecare până în luna mai 2015.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO