ING vrea să obţină două miliarde de dolari din vânzarea unei participaţii de 19% în Voya Financial

Cel mai mare grup olandez de servicii financiare, ING Groep NV, a anunţat vânzarea restului participaţiei de 19% în Voya Financial, pentru aproximativ două miliarde de dolari, ieşind astfel din acţionariatul fostei sale divizii din SUA, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 04 mart. 2015, 12:27
ING vrea să obţină două miliarde de dolari din vânzarea unei participaţii de 19% în Voya Financial

Voya va răscumpăra 600 de milioane din acţiuni, tranzacţia fiind intermediată de Citigroup şi Bank of America Corp. ING a obţinut peste şase miliarde de dolari din participaţia de 81% pe care o deţinea la Voya. Începând cu oferta publică iniţială din 2013, ING a efectuat cinci tranzacţii în care a vândut titluri Voya.

‘ING îşi îndeplineşte integral promisiunile şi cerinţele stabilite de UE. Se pare că ei finalizează misiunea de restructurare a companiei’, a declarat analistul Lemer Salah, de la SNS Securities.

ING a primit în 2008 ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro (6,7 miliarde de dolari) iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene compania a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să promită că, până în 2013, va separa operaţiunile bancare de cele de asigurări. În Statele Unite grupul ING deţinea afaceri în domeniul asigurărilor, investiţiilor şi pensiilor.

Miercuri, acţiunile ING se tranzacţionau la 12,96 la Bursa de la Amsterdam, scrie Agerpres.

Luna trecută, ING a anunţat că intenţionează să reia în 2015 plata dividendelor, pentru prima dată în ultimii şapte ani, chiar dacă profitul a scăzut în trimestrul patru din 2014.

În perioada octombrie-decembrie 2014, profitul înainte de taxe a scăzut la 783 milioane de euro (886 milioane de dolari), faţă de 904 milioane de euro în trimestrul patru din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 864 milioane de euro. Câştigul din 2014 a fost afectat de costurile de restructurare, evaluate la 375 de milioane de euro, precum şi de impactul negativ de 273 de milioane de euro, în urma reevaluării datoriei şi a instrumentelor de creditare.

În noiembrie 2014, ING a achitat ultima tranşă din ajutorul de stat de 10 miliarde de euro, primit în timpul crizei financiare din 2008. În ultimii cinci ani, instituţia s-a concentrat pe vânzarea activelor şi restructurarea activităţii, devenind dintr-un grup bancar global un creditor concentrat pe piaţa europeană. Banca vrea să majoreze creditarea şi depozitele în ţări ca Germania, Turcia şi Spania, extinzând serviciile de online şi mobile banking.

ING intenţionează să plătească în acest an dividende de cel puţin 470 milioane de euro, sau 0,12 euro pe acţiune, pentru prima dată din 2008.

Directorul general Ralph Hamers a apreciat că banca este bine capitalizată, înregistrând un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 11,4%, la 31 decembrie 2014.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 de unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Groep, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, cu peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Trupe ruseşti au început să sosească în Belarus în cadrul unei verificări a pregătirii de luptă
Trupe ruseşti au început să sosească în Belarus în cadrul unei verificări a pregătirii de luptă
O parte a militarilor ruşi a sosit deja în Belarus pentru a efectua prima etapă de testare a eficienţei grupării regionale ...
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai ...
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului ...