INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 9,5%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele şapte luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similară din 2017, cu 9,5% ca serie brută, tot pe creştere fiind şi volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei care a avansat, ca serie brută, cu 5,2%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.
Economica.net - joi, 13 sept. 2018, 06:53
INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 9,5%

În primele şapte luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similară din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, s-a majorat datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+26,5%), comerţul cu autovehicule (+18,3%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,3%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-10,4%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile au crescut cu 10,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,2% mai mare, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+6,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,1%) şi de la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2018, comparativ cu luna iulie 2017 a înregistrat o creştere cu 12,7% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+46,4%), comerţul cu autovehicule (+24,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,0%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-14,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2018, a înregistrat o creştere cu 10,1% faţă de luna iulie 2017.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în iulie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,1% mai mare comparativ cu iulie 2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+15,3%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+8,5%) şi de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-9,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată, în iulie 2018 a crescut cu 4,6% comparativ cu iulie 2017.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în iulie 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o depreciere cu 1,4% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-5,6%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-0,4%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+9,4%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,5%).

Ca serie ajustată, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a scăzut cu 3,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în iulie 2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri s-a majorat cu 15,3% datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+18,1%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+16,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+9,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,9%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+2,7%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată a înregistrat o creştere cu 6,1%.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...