Instruire şi suport pentru 1.600 de tineri din România, Bulgaria, Italia şi Spania, pentru angajare

Un număr de 1.600 de tineri din România, Bulgaria, Italia şi Spania, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani, care nu sunt la şcoală, nu urmează o formă de pregătire şi nici nu muncesc (NEET) vor beneficia, în perioada 2018-2021, de instruire şi suport pentru a deprinde abilităţile necesare pentru a se angaja şi pentru a îşi deschide propria afacere.
Economica.net - mar, 27 nov. 2018, 18:11
Instruire şi suport pentru 1.600 de tineri din România, Bulgaria, Italia şi Spania, pentru angajare

Potrivit unui comunicat al Junior Achievement, una dintre organizaţiile care au lansat proiectul european NEETs în Entrepreneurship, iniţiativa îşi propune să prevină alţi 1.000 de tineri înscrişi la o şcoală din învăţământul vocaţional şi tehnic să aparţină grupului NEET, oferindu-le training si consiliere.

„NEETs reprezintă o categorie socială sensibilă, a tinerilor vulnerabili, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 29 de ani, care nu sunt la şcoală, nu sunt înscrişi nici la o altă formă de pregătire şi nici nu muncesc. Pentru a le facilita integrarea pe piaţa muncii, a fost lansat proiectul european NEETs în Entrepreneurship (Tineri NEET în Antreprenoriat), de către organizaţii Junior Achievement din 6 ţări şi organizaţia Lyk-Z, beneficiind de finanţare prin EEA and Norway Grants”, precizează comunicatul.

Beneficiarii proiectului vor participa la activităţi susţinute în unul dintre cele 4 hub-uri din fiecare ţară dintre cele care implementează NEETs în Entrepreneurship. Pe parcursul celor 3 ani, cel puţin 500 de tineri NEET vor avea acces la activităţi pentru inserţia profesională, 400 vor participa la activităţi de bază pentru incubarea afacerilor, iar 40 îşi vor deschide propriile afaceri.

„Tinerii NEET care stau acasă nu se pot bucura de oportunităţile vârstei lor. Valorificând experienţa Junior Achievement de 100 de ani în oferirea de programe educaţionale, proiectul are obiectivul nobil de a ajuta această categorie vulnerabilă să îşi găsească un loc în societate. Fenomenul NEET este unul real în întreaga Europă. Tocmai din acest motiv, expertiza consolidată a partenerilor proiectului din 6 ţări europene va fi valorificată pentru a ajuta aceste persoane să îşi dobândească succesul economic”, a declarat Alice Dutu, JA România.

Prin activităţile sale, proiectul îşi propune şi să creeze parteneriate între instituţii, hub-uri pentru afaceri, şcoli şi agenţii economici din piaţa muncii naţională şi cea europeană. În acest fel, tinerii vor beneficia de o inserţie profesională mai uşoară şi vor avea o atitudine antreprenorială atunci când aleg o opţiune profesională.

Partenerii proiectului s-au întâlnit cu ocazia lansării proiectului, la Bucureşti, la prima întâlnire transnaţională din cadrul proiectului. Proiectul NEETs în Entrepreneurship este administrat şi implementat în ţară de Junior Achievement România.

NEETs în Entrepreneurship este finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Junior Achievement (JA) România este o organizaţie non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaţionale JA de educaţie antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate şi viaţă activă şi dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă. 40 de ţări din Europa şi 100+ de ţări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 250.000 de elevi din 1.800 de şcoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu susţinerea financiară a comunităţii de afaceri.

Te-ar mai putea interesa și
Turiştii nerezidenţi cazaţi în România au cheltuit, în medie, 2.675 lei/persoană, în 2023 – date INS
Turiştii nerezidenţi cazaţi în România au cheltuit, în medie, 2.675 lei/persoană, în 2023 – date INS
Turiştii nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective din România au cheltuit, anul trecut, în medie 2.675 lei/persoană, în condiţiile în care peste jumătate dintre cei......
Japonia a renunţat la politica dobânzilor negative
Japonia a renunţat la politica dobânzilor negative
Banca Japoniei (BoJ) a majorat marţi dobânda de referinţă, punând punct unei perioade de opt ani în care a practicat ...
Protest al angajaţilor de la Loteria Română în faţa Ministerului Finanţelor
Protest al angajaţilor de la Loteria Română în faţa Ministerului Finanţelor
Sindicatul Naţional "Loteria Română", reprezentativ la nivelul companiei cu aproape 80% dintre angajaţi, va relua marţi ...
Argentina – Ciocniri violente între poliţie şi protestatarii faţă de tăierea cheltuielilor sociale
Argentina – Ciocniri violente între poliţie şi protestatarii faţă de tăierea cheltuielilor sociale
În Argentina au avut loc luni ciocniri violente între poliţie şi demonstranţii care protestau împotriva tăierii cheltuielilor ...