Intel Corporation a raportat o scădere a profitului net şi a veniturilor, în 2013

Corporaţia americană Intel a raportat, pentru anul trecut, un venit anual în scădere cu 1%, comparativ cu 2012, până la valoarea de 52,7 miliarde de dolari, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 13%, ajungând la 9,6 miliarde de dolari, arată rezultatele financiare ale companiei, publicate vineri.
Economica.net - vin, 17 ian. 2014, 10:25
Intel Corporation a raportat o scădere a profitului net şi a veniturilor, în 2013

Gigantul american a raportat, pentru 2013, un venit operaţional de 12,3 miliarde de dolari (-16% faţă de anul anterior), un profit net de 9,6 miliarde de dolari (-13%) şi un profit per acţiune de 1,89 dolari (-11%).

De asemenea, Intel Corporation a generat aproximativ 20,9 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 4,5 miliarde de dolari şi a folosit 2,1 miliarde de dolari pentru a răscumpăra 94 milioane de acţiuni.

Venitul PC Client Group a fost de 33 miliarde de dolari, în scădere cu 4%, comparativ cu anul 2012, în timp ce venitul grupului Data Center s-a cifrat la 11,2 miliarde de dolari (+7%), iar venitul altor grupuri Intel Architecture s-a situat la valoarea de 4,1 miliarde de dolari, în scădere cu 7%, faţă de anul anterior.

La nivelul celui de-al patrulea trimestru din 2013, compania a obţinut un venit de 13,8 miliarde de dolari (+3% faţă de aceeaşi perioadă din 2012), un venit operaţional de 3,5 miliarde de dolari (+12%), un profit net de 2,6 miliarde de dolari (+6%) şi un profit per acţiune de 51 cenţi (+6%).

În plus, compania a generat aproximativ 6,2 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 528 de milioane de dolari pentru a răscumpăra 22 milioane de acţiuni.

Tot la nivelul ultimului trimestru din 2012, venitul PC Client Group al Intel Corporation a ajuns la 8,6 miliarde de dolari (+2%, comparativ cu T3 2013 şi aceeaşi valoare ca în T4 2012), iar venitul grupului Data Center a însumat trei miliarde de dolari, mai mult cu 3% faţă de T3 2012 şi cu 8% peste valoare consemnată în aceeaşi perioadă din anul precedent.

Estimările companiei americane arată că, în 2014, venitul anual ar putea rămâne la nivelul celui din 2013, iar marja brută exprimată procentual poate ajunge la 60%.

Intel Corporation este cel mai mare producător mondial de microprocesoare. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor de penetrație la Prelungirea Ghencea și......
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...