Intesa Sanpaolo ar putea lansa o majorare de capital de 12 miliarde de euro în vederea achiziţionării Generali

Grupul bancar Intesa Sanpaolo SpA ar putea lansa o majorare de capital de 12 miliarde de euro (13 miliarde de dolari) rezervată acţionarilor Assicurazioni Generali SpA, ca parte a potenţialei preluări a companiei de asigurări, a anunţat publicaţia italiană Il Messaggero, transmit Reuters şi Bloomberg.
Economica.net - mie, 25 ian. 2017, 09:35
Intesa Sanpaolo ar putea lansa o majorare de capital de 12 miliarde de euro în vederea achiziţionării Generali

Marţi, Intesa Sanpaolo a confirmat că examinează posibilitatea unei alianţe cu Generali, primul comentariu după apariţia în presă a unor informaţii privind interesul băncii italiene în achiziţionarea unei participaţii la cea de-a treia mare companie europeană de asigurări.

Printre opţiunile luate în considerare, cea mai probabilă este o ofertă de numerar şi acţiuni prin care Intesa va prelua o participaţie de 60% la Generali. Tranzacţia include o componentă de numerar de trei miliarde de euro şi o majorare de capital de 12 miliarde de euro, susţine Il Messaggero.

Marţi, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat, pentru Reuters, că principalii acţionari ai Intesa, Compagnia di San Paolo şi Fondazione Cariplo, sprijină o astfel de tranzacţie chiar dacă ar duce temporar la reducerea dividendelor pentru actualii investitori ai băncii. Intesa vrea să preia controlul Generali în vederea reorganizării grupului şi a vânzării unor active, susţin sursele.

Conform reglementărilor din Italia, Intesa va trebui să lanseze o ofertă pentru achiziţionarea unei participaţii de cel puţin 60% în Generali. Vineri, are loc o reuniune a Consiliului de Administraţie al Intesa.

Luni, Generali a cumpărat drepturi de vot echivalente cu 3,01% din capitalul social al Intesa Sanpaolo SpA, blocând efectiv banca de achiziţionarea unei participaţii masive în compania de asigurări. Tranzacţia efectuată de Generali va preveni posibilitatea ca Intesa să facă o astfel de investiţie. Participaţia achiziţionată de Generali în Intesa valorează 1,2 miliarde de euro, conform datelor Thomson Reuters.

Conform reglementărilor din Italia, o companie nu poate deţine mai mult de 3% din drepturile de vot ale altei entităţi dacă aceasta din urmă are o participaţie de peste 3% în acea companie.

Aceasta înseamnă că Intesa încă ar putea cumpăra peste 3% din Generali, dar drepturile sale de vot vor fi plafonate la 3% şi va fi obligată să vândă orice participaţie peste acest nivel, în termen de un an.

Tranzacţia vine după ce publicaţia La Stampa a anunţat sâmbătă că banca italiană Intesa studiază o posibilă investiţie în Generali, care ar putea fi parte a unui acord cu Allianz, cea mai mare companie de asigurări din Europa. Conform acordului, Allianz ar putea prelua unele active de la rivala sa italiană în timp ce Intesa va achiziţiona o participaţie de 5 – 6 miliarde de euro pentru a proteja interesele Generali.

Reprezentanţii Intesa Sanpaolo şi ai Allianz nu au comentat informaţia.

Intesa Sanpaolo SpA şi Allianz au o prezenţă importantă şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
România celor două cutremure pe zi! Peste 18 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter au avut loc în ultimii doi ani. Asigurări de dezastru?
România celor două cutremure pe zi! Peste 18 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter au avut loc în ultimii ...
În ultimele 24 de ore,în România au avut loc două cutremure,unul de 3,5 altlul de 4,4 grade magnitudine pe scara Richter. ...
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Austria va introduce obligativitatea vaccinării pentru adulţi împotriva coronavirusului de la începutul lui februarie, ...
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a produs duminică, la ora locală 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, ...