1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Investiţie de zece milioane de euro la Combinatul ArcelorMittal din Galaţi

ArcelorMittal Galaţi a anunţat, luni, realizarea unei investiţii în valoarea de zece milioane de euro pentru modernizarea Maşinii de Turnare nr. 4 din cadrul Oţelăriei care a fost reponită şi va permite creşterea producţiei prin reducerea opririlor tehnice şi accidentale, obţinerea unei viteze de turnare mai mari şi eliminarea unor defecte de calitate.

05 mar, 2018 | Agerpres

Potrivit unui comunicat de presă, Maşina de Turnare nr. 4 din cadrul Oţelăriei a fost repornită, după realizarea unui amplu pachet de investiţii, modernizări şi reparaţii în valoare totală de circa 10 milioane de euro.

"Acest proiect este parte a eforturilor noastre pe termen scurt şi mediu de a moderniza Oţelăria şi de a implementa – cât mai mult posibil – noile tehnologii de automatizare şi digitalizare în procesele noastre de producţie", a spus Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi, citat în comunicat.

Proiectul a avut ca scop modernizarea capului de turnare al Maşinii nr. 4 prin înlocuirea unor compenente – cheie şi instalarea unei automatizări noi, după oprirea acesteia în luna noiembrie a anului trecut.

Potrivit reprezentanţilor ArcelorMittal Galaţi, modernizarea maşinii va permite creşterea producţiei prin reducerea opririlor tehnice şi accidentale, obţinerea unei viteze de turnare mai mari şi eliminarea unor defecte de calitate.

În ultimii ani Combinatul ArcelorMittal Galaţi a înregistrat o producţie medie de circa 2 milioane de tone de oţel pe an. Pe platforma siderurgică a combinatului lucrează circa 7.000 de persoane, dintre care aproximativ 5.500 sunt angajaţi proprii ai ArcelorMittal, iar 1.500 ai unor firme contractoare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO