1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Imobiliare

Investitorii spanioli de la Promoimob Development vor să ridice o clădire de 19 etaje pe strada Barbu Văcărescu lângă Kaufland

Companiile spaniole Valrent Alquileres și Achia, care dețin dezvoltatorul român Promoimob Development, au cerut aprobarea unui PUZ pentru un proiect de clădiri cu 3 și 19 etaje, pe un teren de 5.750 mp, un triunghi cuprins între străzile Ramuri Tei, Glinka Mihail și Barbu Văcărescu.

19 oct, 2020 | | ECONOMICA.net

Administratorii Promoimob Development sunt cetățenii spanioli Lopez Serradilla Jesus și Hermo Patino Manuel Camino, conform Termene.ro

O parte din terenul de 5.750 mp oferă drept de trecere pentru Kaufland România și drept de ipotecă pentru companiile spaniole Estudio 5 de Gestion z Proyectos și Torrejuncal, iar conform documentelor cercetate de Economica.net, există două variante de construcție, una pentru trei corpuri de clădire de 3 și 19 etaje și cealaltă pentru trei corpuri de clădire de 3 și 14 etaje.

Citește și: Cele mai mari pensii stabilite doar în funcţie de contributivitate: opt români iau peste 25.500 de lei brut lunar

Potrivit acelorași documente, proiectul va include locuințe, birouri, spații de retail și un hotel, și se înscrie în tendințele apărute de câțiva ani, de a fi dezvoltate proiecte care includ multe opțiuni pentru a asigura atât profitabilitatea, dar și pentru a mai elibera de trafic un oraș deja sufocat așa cum este Bucureștiul.

Zona Floreasca-Barbu Văcărescu e cea mai mare subpiață de birouri din Capitală, cu o suprafață de 523.400 mp existentă în 2019, și mai așteaptă livrarea a încă 92.860 mp în viitorul apropiat. În următoarele 12-18 luni, poate un pic întârziat din cauza pandemiei de coronavirus, Floreasca-Barbu Văcărescu își va păstra poziția și va depăși 616.000 mp de birouri.

Citește și: Scenariu roșu în București

„În Floreasca-Barbu Văcărescu așteptăm pe termen scurt finalizarea primei clădiri din Equilibrium dezvoltat de Skanska și a proiectului Zone 313 dezvoltat de GD Total Service. Acestora urmează să li se adauge în următorii doi ani clădirile Globalworth Square, Green Court Building D (Globalsworth), One United Tower (One United Properties) și a doua clădire din Equilibrium”, spunea Alexandru David analist la JLL.

Alături de piața rezidențială, piața birourilor e una dintre favoritele dezvoltatorilor, în condițiile în care cererea se menține relativ ridicată, dar analiștii se așteaptă la creșterea gradului de neocupare de la sub 10% în prezent, la circa 13% în viitor, din cauza înlocuirii birourilor vechi sau amplasate în special în Pipera-Voluntari, cu sedii office noi, care apar pe piață în toate principalele subpiețe ale orașului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO