1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

News

Iohannis: O ţară din care pleacă valuri întregi de tineri specialişti este un stat în suferinţă

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi un mesaj de felicitare Academiei de Ştiinţe Medicale, cu prilejul aniversării a 80 de ani de existenţă, subliniind că instituţia a contribuit, încă de la înfiinţare, la dezvoltarea şi progresul cunoaşterii ştiinţifice din domeniul medicinei româneşti.

19 mai, 2015 | Agerpres

"Încă de la înfiinţare, în 1935, instituţia a contribuit la dezvoltarea şi progresul cunoaşterii ştiinţifice din domeniul medicinei româneşti. Timp de opt decenii, Academia de Ştiinţe Medicale a fost un for al excelenţei academice, de formare, afirmare şi promovare a unor personalităţi de înalt nivel intelectual şi ştiinţific", a arătat şeful statului în mesajul său

Iohannis a subliniat că realizările şi meritele elitei româneşti din domeniul medicinei au fost recunoscute şi apreciate la nivel mondial, iar România a oferit lumii specialişti de excepţie, care s-au distins de-a lungul timpului în domeniul cercetării medicale internaţionale.

"Vreau să transmit totodată aprecierea mea pentru toţi cei care, mai tineri sau mai în vârstă, trudesc pentru a duce mai departe renumele şcolii româneşti de medicină. În orice stat democratic, cercetarea ştiinţifică reprezintă o sursă de progres. Ţara noastră nu duce lipsă de idei creatoare, de potenţial uman şi intelectual. Tinerii noştri cercetători performează peste hotare şi fac cinste României. În acest context, cred cu tărie că trebuie găsite instrumente adecvate de stimulare a activităţilor de cercetare şi de atragere a tinerelor talente în ţară. Expertiza lor are o valoare inestimabilă pentru România de mâine. O ţară din care pleacă valuri întregi de tineri specialişti pentru că nu suntem în stare să le oferim acces la resurse şi condiţii decente de lucru este o ţară în suferinţă", a spus preşedintele în mesajul său.

El arată că cercetarea trebuie privită ca o investiţie în viitorul României.

"Cum am susţinut în nenumărate rânduri, cele mai importante domenii de cercetare în care trebuie să investim cât mai rapid sunt sănătatea şi educaţia. Potenţialul intelectual există, dar avem nevoie de inteligenţă instituţională pentru a-l folosi corespunzător. Orice pas întârziat va produce şi mai multă subdezvoltare, şi mai multă suferinţă. Sunt însă convins că, în curând, vom pune pe picioare, inclusiv cu sprijinul dumneavoastră, bazele unui sistem instituţional sănătos", conchide Iohannis.

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis adresat participanţilor la sesiunea solemnă prilejuită de împlinirea a 80 de ani de la înfiinţarea Academiei de Ştiinţe Medicale a fost transmis de consilierul prezidenţial Andrei Muraru.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO